Șeful OMV este cel mai bine plătit CEO din Austria

Șeful OMV este cel mai bine plătit CEO din Austria
scris 4 nov 2020

Principalii manageri din Austria nu au câștigat în 2019 la fel de bine ca în 2018, în pofida profiturilor mai mari înregistrate de companiile incluse în indicele bursier ATX, informează APA.

Țesăturile spectaculoase care te fac să călătorești în jurul lumii CITEȘTE ȘI Țesăturile spectaculoase care te fac să călătorești în jurul lumii

Remunerația medie a unui CEO al unei companii din indicele ATX a scăzut de la 2,17 milioane de euro până la două milioane de euro, conform unei analize realizate de firma de consultanță khp, scrie Agerpres.

Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne CITEȘTE ȘI Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne

Cel mai bine recompensat CEO al unei companii din Austria a fost directorul general de la OMV, Rainer Seele, cu un salariu anual de 6,085 milioane de euro. Comparativ, în 2018 șeful OMV a încasat 4,47 milioane de euro, însă de la mijlocul lui 2019 Rainer Seele este responsabil și pentru operațiunile downstream marketing & trading, după retragerea lui Manfred Leitner, și a beneficiat de o recompensă suplimentară.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Alți directori de companii bine recompensați sunt CEO-ul de la Voestalpine, Wolfgang Eder (3,39 milioane de euro), directorul general de la Erste Group, Andreas Treichl (3,3 milioane de euro) și directorul BAWAG, Anas Abuzaakouk (3 milioane de euro).

Remunerația directă anuală a unui președinte de consiliu de administrație al unei companii din ATX a variat între 560.000 și 6,085 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
austria
ceo