Polonia va relaxa restricțiile în majoritatea regiunilor

Polonia va relaxa restricțiile în majoritatea regiunilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2021

Polonia va relaxa unele restricții legate de coronavirus în 11 din cele 16 regiuni ale sale începând de luni și intenționează să anunțe o foaie de parcurs pentru alte măsuri de relaxare săptămâna viitoare, a anunțat ministrul Sănătății, Adam Niedzielski, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Numărul de noi infecții este în scădere, dar situația variază între regiuni, a declarat Niedzielski într-o conferință de presă.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Începând de miercuri, numărul mediu de noi infecții înregistrat în șapte zile a scăzut cu peste 20% comparativ cu săptămâna trecută. Totuși, al treilea val rămâne vizibil în numărul mare de decese: încă 740 au fost raportate miercuri, numărul total de decese ajungând la 63.473, scrie Agerpres.

În 11 regiuni mai puțin afectate, începând de luni, unii elevi cu vârsta cuprinsă între 7 și 9 ani vor putea să revină în școli, care vor funcționa în sistem hibrid, la școală și la distanță.

În plus, frizeriile și saloanele de înfrumusețare se vor putea redeschide.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

În cinci regiuni preponderent sudice și vestice, Silezia, Silezia Inferioară, Polonia Mare, precum și Opole și Lodz, toate actualele restricții vor rămâne în vigoare. Aceasta înseamnă limite mai stricte pentru numărul de persoane permise în marile magazine și în biserici, centre comerciale închise și învățământ la distanță pentru toți elevii.

O serie de restricții rămân neschimbate la nivel național: hotelurile rămân închise până la 3 mai, în timp ce restaurantele pot să servească la terasă și să livreze la domiciliu.

Miercurea viitoare, Polonia va prezenta un plan pentru redeschiderea unor părți ale economiei, inclusiv hoteluri și restaurante. De asemenea, guvernul va analiza posibilitatea ridicării obligativității de a purta mască în spațiul exterior, a menționat Niedzielski. 

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
coronavirus