Poșta Moldovei se modernizează cu bani de la BERD și BEI

Poșta Moldovei se modernizează cu bani de la BERD și BEI
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 mai 2023

Poșta Moldovei, operatorul poștal național din Republica Moldova, cu capital integral de stat, vrea să împrumute 18 milioane de euro pentru digitalizarea și modernizarea serviciilor, fonduri ce vor proveni de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BERD a anunțat că analizează acordarea unui împrumut pe termen lung de 9 milioane de euro Republicii Moldovei, în beneficiul Poștei Moldovei, pentru a îmbunătăți tranziția digitală a companiei prin implementarea soluțiilor de plată electronică și pentru a sprijini modernizarea infrastructurii operatorului poștal.

Proiectul va ajuta Posta Moldovei să își dezvolte un portofel electronic (e-Wallet), să își diversifice serviciile și să contribuie la dezvoltarea comerțului electronic în țară.

DOCUMENT Poșta Română, mai aproape de Poșta Viitorului CITEȘTE ȘI DOCUMENT Poșta Română, mai aproape de Poșta Viitorului

De asemenea, împrumutul va sprijini modernizarea infrastructurii Poștei Moldovei, inclusiv modernizarea centrului de sortare a corespondenței și a operațiunilor, automatizarea procesării coletelor internaționale, modernizarea infrastructurii IT legate de operațiunile poștale, precum și reînnoirea flotei.

Costul total al proiectului este estimat la aproximativ 18 milioane de euro, împrumutul BERD urmând să fie cofinanțat de un împrumut de 9 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții.

Board-ul BERD se va întruni în iulie pentru a vota acordarea împrumutului. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
posta moldovei
imprumut berd
digitalizare servicii posta moldovei
finantare europeana