Premierul Letoniei își anunță demisia

Premierul Letoniei își anunță demisia
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2023

Premierul leton Krisjanis Karins a declarat că el și guvernul său vor demisiona în cursul acestei săptămâni, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Joia aceasta voi înainta președintelui demisia mea și a acestui cabinet", a declarat Karins într-o conferință de presă.

„Aș face-o din nou”. Giorgia Meloni își asumă „întreaga responsabilitate\ CITEȘTE ȘI „Aș face-o din nou”. Giorgia Meloni își asumă „întreaga responsabilitate" pentru decizia care a șocat bursele lumii

Vinerea trecută, el declarase că speră să reconfigureze guvernul după ce actualii parteneri de coaliție au respins propunerea sa de remaniere a cabinetului, potrivit agenției locale de știri BNS, scrie News.ro.

Partidul de centru-dreapta Noua Unitate al lui Karins urmează să își desemneze miercuri candidatul pentru postul de prim-ministru.

Este însă de competența președintelui Edgars Rinkevics să acorde mandatul unui nou potențial prim-ministru pentru a încerca să formeze un guvern. Orice nouă coaliție va trebui să se confrunte cu un vot în parlament înainte de a putea intra în funcție.

Următoarele alegeri parlamentare din Letonia sunt programate pentru 2026.

viewscnt
Afla mai multe despre
letonia
demisie
premier