Presa grecească: Bulgarii și românii cumpără imobile în Alexandroupoli

Presa grecească: Bulgarii și românii cumpără imobile în Alexandroupoli
scris 24 iun 2022

Există un mare interes pentru cumpărarea de imobile în Alexandroupoli, orașul de reședință al județului Evros din Grecia. Potrivit reprezentanților agențiilor imobiliare, baza militară americană din regiune generează un nou interes pentru investitori.

În prezent, interesul provine din Bulgaria vecină, în proporție de 10%, din România, în proporție de 8 până la 10% , precum și din Germania și Spania, în timp ce sceptrul este deținut în proporție de 80% de locuitorii din alte zone ale județului, care decid fie să se mute, fie să investească prin cumpărarea unui imobil, pentru a avea o casă de vacanță sau un venit suplimentar, relatează Ert News, citată de Rador.

FOTO Samsung, amendat în Australia pentru reclamă mincinoasă CITEȘTE ȘI FOTO Samsung, amendat în Australia pentru reclamă mincinoasă

Matoula Hatzimichail, șefa unei agenții imobiliare, subliniază că „niciun cetățean turc cu pașaport nu poate obține permisiunea specială de la Prefectură pentru a cumpăra vreo proprietate din cauza Acordului Schengen”.

Anul acesta interesul pentru cumpărare este de așteptat să se manifeste de la începutul lunii iulie și va dura până în septembrie, în special din partea vecinilor bulgari care preferă proprietăți mici între 50.000 și 70.000 de euro cu scopul principal de a le închiria pentru a avea un alt venit întrucât în ​​țara lor prețurile sunt ridicate.

Și din România există mulți care analizează o investiție în Alexandroupoli, iar în ultima perioadă mulți spanioli sunt interesați și speră în dezvoltarea orașului Alexandroupoli datorită bazelor americane, motiv pentru care sunt interesați să cumpere imobile în zonă.

Alexandroupoli atrage și interesul investitorilor americani, care în momentul de față există doar ca informație în cercul agenților imobiliari, deși s-au purtat discuții cu privire la un Forum în Chicago, pentru ca investitorii și agenții imobiliari americani să vină pentru a se informa cu privire la unele proiecte care vor ajuta la realizarea de viitoare investiții în Alexandroupoli.

Desigur, agenții imobiliari sunt îngrijorați de informațiile potrivit cărora se așteaptă o iarnă grea, dar și de schimbările care pot apărea în piață din cauza războiului din Ucraina.

Insula Samothrace și celelalte orașe ale județului prezintă un interes scăzut de cumpărare. Grecii care trăiesc în Germania au început din cauza crizei să vândă casele pe care le cumpăraseră în trecut, iar atmosfera s-a schimbat.

În concluzie, Alexandroupoli și Evros au fost până acum un punct mic pe hartă, dar acum începe să revină în centrul atenției. Bine ar fi ca acest lucru să fie în folosul locuitorilor considerați a fi lăsați în voia sorții.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandroupoli
bulgaria