Cisco se retrage complet din Rusia

Cisco se retrage complet din Rusia
scris 24 iun 2022

Compania americană Cisco Systems a anunțat că intenționează să se retragă complet din Rusia, în timp ce ritmul de retragere a companiilor occidentale din această țară se intensifică, transmite Reuters.

Producătorul de echipamente de telecomunicații Cisco își va închide activitățile în Rusia și Belarus, potrivit companiei.

Record de vânzări pentru succesorul McDonald\'s din Rusia. Coca-Cola va dispărea în curând din Rusia CITEȘTE ȘI Record de vânzări pentru succesorul McDonald's din Rusia. Coca-Cola va dispărea în curând din Rusia

Companiile străine care doresc să părăsească Rusia din cauza războiului din Ucraina se confruntă cu perspectiva adoptării unei noi legi în săptămânile următoare, care va permite Moscovei să sechestreze bunurile și să impună sancțiuni penale. Acest lucru a încurajat unele companii să-și accelereze plecarea, scrie News.ro.

”Ceea ce a fost un pârâu devine un torent”, a spus Paul Musgrave, profesor de științe politice la Universitatea din Massachusetts, comentând despre ultima rundă de companii care au anunțat că vor pleca.

Cisco și-a suspendat în martie operațiunile de afaceri din Rusia, inclusiv cele de vânzări și servicii.

La începutul acestei luni, International Business Machines Corp a început să-și oprească activitatea în Rusia, iar Microsoft a declarat că face reduceri substanțiale în afacerile sale din Rusia.

Retragerea firmelor de tehnologie de top precum Cisco, IBM și Microsoft limitează accesul la echipamente critice pentru întreprinderile și gospodăriile rusești. S-ar putea ca acestea să fie nevoite să depindă de echipamente mai vechi și alternative casnice.

Cisco a oferit opțiuni de relocare celor câteva sute de angajați din acele țări, a spus acesta. Compania nu a dezvăluit care țări le-au fost oferite angajaților ca locații alternative.

Companiile care se îndreaptă spre ieșire ar putea avea dificultăți să se întoarcă, a spus Musgrave.

Aceste retrageri prezintă oportunități pentru firmele autohtone de pe unele piețe, dar chiar mai mult pentru mărcile din China și din alte părți, să facă incursiuni”, a spus el.

Este așteptat ca mai multe companii să plece din Rusia în săptămânile următoare, înaintea noii legi.

Legea, care ar putea intra în vigoare în câteva săptămâni, permite Rusiei să numească administratori pentru companiile deținute de străini din țări ”neprietenoase”, care doresc să părăsească Rusia, pe măsură ce conflictul cu Ucraina îi afectează economia.

viewscnt
Afla mai multe despre
cisco
rusia