Presa maghiară: Așa ceva nu s-a mai întâmplat. Parlamentul European dă în judecată Comisia Europeană din cauza Ungariei

Presa maghiară: Așa ceva nu s-a mai întâmplat. Parlamentul European dă în judecată Comisia Europeană din cauza Ungariei
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2024

O evoluție istorică a avut loc luni seară în bătălia politică internă a Uniunii Europene. Parlamentul European nu poate accepta că Executivul de la Bruxelles a alocat o parte din fondurile UE datorate Ungariei, așa că va merge în instanță, potrivit Rador Radio România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luni seara, la Bruxelles s-a declanșat un proces foarte ciudat, potrivit unui articol publicat de Politico. Comisia juridică a Parlamentului European (PE) a decis, cu ușile închise, că va da în judecată Comisia Europeană (CE).

Statul grec este aproape de finalizarea vânzării participațiilor deținute la principalele bănci CITEȘTE ȘI Statul grec este aproape de finalizarea vânzării participațiilor deținute la principalele bănci

Ziarul, care este deosebit de influent în politica de la Bruxelles, nu a fost zgârcit cu adjectivele privind această evoluție: a apreciat-o drept un pas de-a dreptul istoric.

De ce Parlamentul European dă în judecată Comisia Europeană?

În spatele întregului caz se află Ungaria, mai exact faptul că Comisia Europeană a deblocat după mulți ani de dezbateri nesfârșite o parte din fondurile UE datorate Ungariei, respectiv 12,2 miliarde de euro. Situația altor aproximativ 20 de miliarde de euro este încă foarte incertă, dar PE ar anula chiar și această „dezghețare” de 12,2 miliarde de euro, după bunul plac.

viewscnt
Afla mai multe despre
parlamentul european
ungaria