Președintele ceh, Petr Pavel, solicită măsuri concrete în vederea adoptării monedei euro

Președintele ceh, Petr Pavel, solicită măsuri concrete în vederea adoptării monedei euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 ian 2024

Președintele ceh Petr Pavel a profitat de ocazia primului său discurs de Anul Nou de la preluarea mandatului pentru a solicita introducerea monedei euro, informează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„A sosit momentul să începem să facem pași concreți care să ducă la îndeplinirea acestui angajament”, a declarat președintele Cehiei, potrivit Agerpres.

FOTO Șobolan surprins în magazinul Mega Image Domenii. Zona de bake-off, închisă. S-a făcut curățenie generală, dezinsecție, dezinfecție și deratizare CITEȘTE ȘI FOTO Șobolan surprins în magazinul Mega Image Domenii. Zona de bake-off, închisă. S-a făcut curățenie generală, dezinsecție, dezinfecție și deratizare

Pentru o țară cu o economie deschisă și orientată spre export, care este situată în centrul Europei, moneda unică este „viitorul logic”, a spus el.

Fost șef al Statului Major, Petr Pavel se află la conducerea Cehiei din martie 2023.

Republica Cehă, o țară cu aproximativ 10,8 milioane de locuitori, are propria sa monedă, coroana. Praga și-a luat angajamentul de a adopta moneda euro când a aderat la UE acum aproape 20 de ani, dar nu a fost stabilit un orizont de timp.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
euro