VIDEO Erdogan își scoate oamenii pe străzi în prima zi a anului: manifestație naționalistă uriașă la Istanbul "împotriva PKK și a terorismului israelian"

VIDEO Erdogan își scoate oamenii pe străzi în prima zi a anului: manifestație naționalistă uriașă la Istanbul "împotriva PKK și a terorismului israelian"
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 ian 2024

Un miting de câteva zeci de mii de persoane - printre care și unul dintre fiii președintelui turc, considerat un potențial succesor al său - s-a întins luni peste și în jurul podului Galata din Istanbul pentru a denunța "terorismul PKK și al Israelului" și pentru a-i susține pe palestinienii din Gaza, potrivit unui jurnalist AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit agenției oficiale Anadolu, citată de posturile de televiziune, "sute de mii" de manifestanți au răspuns în această primă zi a anului la apelul unei platforme de peste 300 de organizații și asociații de a se aduna sub sloganul "Alături de martirii noștri, sprijin pentru Palestina, blestem pentru Israel", scrie News.ro.

DOCUMENT Ce condiții trebuie să îndeplinească România ca să scape și de controalele rutiere în Spațiul Schengen. Ce obligații au fost asumate în acordul Schengen semnat de România cu Austria CITEȘTE ȘI DOCUMENT Ce condiții trebuie să îndeplinească România ca să scape și de controalele rutiere în Spațiul Schengen. Ce obligații au fost asumate în acordul Schengen semnat de România cu Austria

La sfârșitul lunii decembrie, armata turcă a pierdut 12 soldați în două atacuri separate atribuite Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în nordul Irakului. De la începutul conflictului dintre Israel și Hamas, șeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan, un susținător tradițional al cauzei palestiniene, și-a intensificat invectivele împotriva Israelului, denunțând sprijinul Statelor Unite pentru guvernul israelian.

Mulțimea compactă, purtând steaguri turcești și palestiniene, a început să se îndrepte încă înainte de răsărit spre podul Galata, care traversează Bosforul, și s-a revărsat de asemenea de-a lungul părții europene a Istanbulului, scandând "Moarte Israelului", "Afară din Palestina" și "Dumnezeu este mare", notează AFP.

Girocopterele bulgărești au clienți din Australia și până în Los Angeles CITEȘTE ȘI Girocopterele bulgărești au clienți din Australia și până în Los Angeles

Un banner uriaș în culorile palestiniene a fost întins la mijlocul podului, iar fotografii care îl caricaturizau pe premierul israelian Benjamin Netanyahu cu o mustață hitleristă au fost de asemenea afișate.

Săptămâna trecută, președintele Erdogan l-a comparat pe liderul israelian cu liderul nazist.

Bilal Erdogan, cel de-al doilea fiu al șefului statului turc, a luat cuvântul pentru a-i saluta pe "martirii" armatei căzuți în Irak. "Rugăciunile noastre sunt cele mai bune arme pentru a ieși din întuneric, salutări sfinților noștri martiri care ne luminează calea". a spus el. "Am fost în Cisiordania, Ierusalim și Gaza: oamenii de acolo își pun speranțele în Turcia și în Recep Tayyip Erdogan", a asigurat Bilal Erdogan mulțimea. El a descris Israelul ca fiind un stat "terorist" și "genocidar".

Prezentat ca un susținător fervent al islamului politic, Bilal Erdogan, în vârstă de 42 de ani, președinte al "Fundației pentru tineret și educație", care a co-organizat mitingul, este văzut ca un posibil succesor al tatălui său în fruntea țării.

VEZI VIDEO AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
istanbul