Președintele ceh promulgă un controversat pachet de măsuri de austeritate

Președintele ceh promulgă un controversat pachet de măsuri de austeritate
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2023

Președintele ceh Petr Pavel a promulgat pachetul bugetar de austeritate al guvernului, a declarat un purtător de cuvânt, o măsură care a determinat sindicatele să promită o zi de protest la nivel național, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Legislația, care a fost aprobată de ambele camere ale parlamentului, vizează reducerea cheltuielilor cu 150 de miliarde de coroane (aproximativ 6,6 miliarde de dolari) în următorii doi ani, arată Agerpres.

Rușii au decis brusc să-și vândă proprietățile din Bulgaria CITEȘTE ȘI Rușii au decis brusc să-și vândă proprietățile din Bulgaria

Cheltuielile și subvențiile urmează să fie reduse, în timp ce taxele pe alcool, țigări, apă minerală și proprietăți urmează să fie crescute treptat.

Acest pachet de măsuri va crește cota impozitului pe profit de la 19% la 21% la începutul anului.

Prețul unui autocolant anual pentru autoturisme pe autostradă va crește din martie.

FOTO Rusia scoate de la naftalină un avion din epoca sovietică CITEȘTE ȘI FOTO Rusia scoate de la naftalină un avion din epoca sovietică

Sindicatele din acest stat membru UE au anunțat pentru luni o zi de proteste la nivel național. De asemenea, sunt prevăzute acțiuni de încetare a activității timp de o oră la sute de fabrici industriale.

În justificarea deciziei sale de a ratifica legislația înaintată de guvernul de coaliție al premierului Petr Fiala, șeful statului a declarat că nivelul actual al datoriei nu poate fi menținut.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
active
cehia