Prețul grâului rusesc, în scădere odată cu sosirea pe piață a noii recolte

Prețul grâului rusesc, în scădere odată cu sosirea pe piață a noii recolte
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2019

Prețul grâului rusesc a scăzut, săptămâna trecută, odată cu sosirea pe piață a noii recolte, în pofida riscurilor generate de valul de căldură din luna iunie, au declarat, luni, mai mulți analiști intervievați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul grâului din noua recoltă cu un conținut de proteine de 12,5% era de 193 de dolari pe tonă Free On Board (FOB) la finele săptămânii trecute, cu doi dolari mai puțin decât în săptămâna anterioară, susține firma de consultanță IKAR. O altă firmă rusească de consultanță, SovEcon, susține că prețul FOB al grâului cu livrare în luna iulie a scăzut cu cinci dolari până la 193 de dolari/tonă, scrie Agerpres.

Prima rețea 5G funcțională - testată în Bulgaria de o subsidiară Telekom Austria CITEȘTE ȘI Prima rețea 5G funcțională - testată în Bulgaria de o subsidiară Telekom Austria

În acest an, recoltatul cerealelor în Rusia a început mai devreme decât anul trecut din cauza vremii secetoase din mai multe regiuni. Până la data de 5 iulie 2019, fermierii ruși au recoltat 19,3 milioane tone de cereale la o producție medie de 4,06 tone la hectar. Randamentele la hectar sunt mai mari decât în urmă cu un an dar sub estimările inițiale ale unor analiști.

Tot din cauza sosirii pe piață a noii recolte au scăzut și prețurile interne. Astfel, prețurile pentru grâul de categoria a treia au scăzut cu 250 de ruble, până la 10.825 de ruble (170 de dolari) pe tonă la finele săptămânii trecute în partea europeană a Rusiei, însă este vorba de prețuri franco-fabrica, care nu includ și costurile de livrare.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
cereale
rusia