Alegeri în Grecia: Premierul Alexis Tsipras își recunoaște înfrângerea și îl felicită pe rivalul Kyriakos Mitsotakis

Alegeri în Grecia: Premierul Alexis Tsipras își recunoaște înfrângerea și îl felicită pe rivalul Kyriakos Mitsotakis
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2019

Premierul grec Alexis Tsipras și-a recunoscut înfrângerea în alegerile parlamentare de duminică și l-a sunat pe rivalul său, liderul partidului Noua Democrație, Kyriakos Mitsotakis, pentru a-l felicita, informează ziarul grec Kathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiecțiile Ministerului de Interne din Grecia arată o victorie cu 39,8% din voturi pentru partidul conservator Noua Democrație, în timp ce Syriza, partidul lui Tsipras, obține doar 31,6% din voturi, scrie News.ro.

Guvernatorul băncii centrale a Turciei a fost demis din cauza neînțelegerilor cu guvernul legate de politica monetară CITEȘTE ȘI Guvernatorul băncii centrale a Turciei a fost demis din cauza neînțelegerilor cu guvernul legate de politica monetară

Astfel, Noua Democrație va avea o majoritate absolută în parlament, câștigătorul alegerilor primind încă 50 de locuri.

Mitsotakis a fost felicitat pentru victorie și de președintele din Cipru, Nicos Anastasiades.

Proiecțiile inițiale au fost făcute în baza informațiilor primite de la 32% din districte.

De asemenea, ministrul Finanțelor, Euclid Tsakalotos, a declarat că Noua Democrație a câștigat alegerile.

„Este o victorie mare pentru Noua Democrație. Oamenii au crezut în programul lor în ciuda faptului că era unul vag”, a declarat el pentru televiziunea de stat ERT.


Urnele s-au închis la ora locală 19:00 (18:00 ora României), după o zi cu temperaturi ridicate, prezența la vot fiind preconizată să fie de 55%.

Votul este teoretic obligatoriu în Grecia, însă aceste legi nu sunt implementate. Mulți au preferat să meargă la plajă, temperaturile trecând de 35 de grade Celsius.

Rezultatele inițiale arată că partidul de extremă dreapta Răsăritul Auriu nu va ajunge la pragul de 3% necesar pentru a intra în parlament, obținând 2,99% din voturi.

În parlament vor ajunge în schimb partidele pro-Rusia – Soluția Greacă și MeRA25, partidul de stânga al fostului ministru al Finanțelor, Yanis Varoufakis.

Partidul de centru stânga, Mișcarea pentru Schimbare, este așteptat să obțină 8,27% din voturi iar Partidul Comunist 5,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexis tsipras
grecia
kyriakos mitsotakis