Kyriakos Mitsotakis a devenit noul premier al Greciei după ce a depus jurământul

Kyriakos Mitsotakis a devenit noul premier al Greciei după ce a depus jurământul
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2019

Liderul formațiunii conservatoare Noua Democrație, Kyriakos Mitsotakis, a depus luni jurământul și a preluat funcția de prim-ministru al Greciei în cadrul unei ceremonii desfășurate la numai o zi de la victoria partidului său în alegerile generale anticipate, transmite EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spre deosebire de predecesorul său, liderul de stânga Alexis Tsipras, notează EFE, Kyriakos Mitsotakis a optat pentru un jurământ religios rostit în fața arhiepiscopului Atenei, Ieronim al II-lea, și a mai multor reprezentanți ai bisericii ortodoxe elene, scrie Agerpres.

Cine concurează pentru preluarea operațiunilor Telekom România. Business-ul riscă să intre sub o ”dominație\ CITEȘTE ȘI Cine concurează pentru preluarea operațiunilor Telekom România. Business-ul riscă să intre sub o ”dominație" rusească, cu legături controversate

În alegerile de duminică, Noua Democrație a obținut majoritatea absolută cu 39,8% din voturi și 158 din cele 300 de mandate parlamentare, în timp ce formațiunea Syriza a întrunit 31,5% din preferințele alegătorilor, ceea ce reprezintă un număr de 86 de deputați. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
premier
kyriakos mitsotakis