Producătorul german de cabluri Leoni, în România cu trei fabrici, investește 32 milioane euro în prima sa fabrică din Bulgaria și caută 2.000 de angajați

Producătorul german de cabluri Leoni, în România cu trei fabrici, investește 32 milioane euro în prima sa fabrică din Bulgaria și caută 2.000 de angajați
scris 13 iun 2018

Producătorul german de cabluri Leoni, prezent în România cu trei fabrici, va investi 32 milioane de euro în prima sa unitate de producție din Bulgaria, unde vrea să angajeze 2.000 de oameni.

Noua fabrică va fi amplasată în regiunea nordică Plevna, primele instalații de producție urmând să fie puse în funcțiune până la finele anului, potrivit Ministerului bulgar al Economiei.

Leoni va investi 16 milioane de euro în construcția fabricii, alte 16 milioane de euro urmând să fie folosite pentru dotarea cu mașini industriale și echipamente.

Jaguar Land Rover mută producția SUV-ului Discovery la noua fabrică de 1,4 miliarde euro din Slovacia CITEȘTE ȘI Jaguar Land Rover mută producția SUV-ului Discovery la noua fabrică de 1,4 miliarde euro din Slovacia

Potrivit autorităților bulgare, este cea mai mare investiție străină în regiunea Plevna din ultimii 10 ani. Pentru construcția fabricii au fost luate în considerare și orașe din Serbia, Ucraina și Macedonia, însă Leoni a preferat în final Bulgaria.

Grupul german a indicat încă din toamna trecută că vrea să se extindă în Europa de Est, iar recent a contractat un credit sindicalizat - primul de acest tip din istoria sa - în valoare de 750 de milioane de euro, fonduri ce vor fi utilizate pentru noi investiții și achiziții.

Fondat în 1917, Leoni este printre principalii furnizori de sisteme de cablare și tehnologie de cablu din lume, având peste 87.000 de angajați în 31 de țări și vânzări consolidate de 4,9 miliarde de euro. Printre clienții Leoni se află Volkswagen, Siemens și Deutsche Telekom.

În România, grupul deține trei fabrici - în Arad, Bistrița și Pitești - și are peste 11.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
leoni
bulgaria
fabrica
investitie
locuri munca