Globalworth continuă extinderea în Polonia și achiziționează o clădire de birouri în Wroclaw

Globalworth continuă extinderea în Polonia și achiziționează o clădire de birouri în Wroclaw
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2018

Globalworth, companie fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas și liderul industriei de clădiri de birouri din România, a finalizat achiziția clădirii de birouri West Link din orașul polonez Wrocław, pentru 35,8 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

West Link este o clădire de birouri cu o suprafață încchiriabilă de 14.400 de metri pătrați, situată în centrul orașului Wrocław. Proiectul de șase etaje de spații de clasa “A” a fost recent finalizat și este închiriat integral către Nokia Solutions & Network, care este în același timp principalul chiriaș din West Gate, o clădire adiacentă ce oferă 16.600 de metri pătrați. West Link pune la dispoziție peste 260 de locuri de parcare.

În 2017, Globalworth s-a extins în Polonia, după achiziția pachetului majoritar de acțiuni al Griffin Premium RE.. N.V., un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia. GPRE și-a schimbat de atunci denumirea în Globalworth Polonia. În prezent, portfoliul din Polonia cuprinde 14 clădiri cu destinație mixtă (birouri și retail) în Varșovia, Wrocław, Łódź, Kraków, Katowice și Gdańsk, cu o suprafață închiriabilă totală de 285.000 de metri pătrați.

Pe lângă achizițiile din Polonia, Globalworth a cumpărat, în februarie, două terenuri în Nordul Bucureștiului, unde vor fi dezvoltate noi proiecte.

Producătorul de lacuri și vopsele Policolor-Orgachim începe construcția unei noi fabrici în Capitală CITEȘTE ȘI Producătorul de lacuri și vopsele Policolor-Orgachim începe construcția unei noi fabrici în Capitală

Globalworth este o companie de investiții imobiliare care activează în Europa Centrală și de Est, listată pe segmentul AIM al Bursei de Valori de la Londra.

Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, prin intermediul cărora beneficiază de venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproximativ 110 profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de 1,9 miliarde de euro, 90% dintre aceasta fiind reprezentată de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate către aproximativ 440 de companii naționale și multinaționale din 28 de țări și 37 de sectoare de activitate.

În România, Globalworth este prezentă în București, Timișoara și Pitești, iar în Polonia, în orașele Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk și Katowice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
polonia
west link