Producătorul japonez de anvelope Bridgestone a reușit să scape de afacerile din Rusia

Producătorul japonez de anvelope Bridgestone a reușit să scape de afacerile din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2023

Unul dintre cei mai mari producători de anvelope auto din lume, compania japoneză Bridgestone, a anunțat vânzarea fabricii sale din Ulianovsk către grupul rus S8 Capital, care a cumpărat anterior (de multe ori mult mai ieftin decât valoarea de piață) întreprinderi rusești ale Otis, Bosch și Continental, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită, dar Bridgestone a precizat într-o declarație pentru AFP că achiziția a primit „toate aprobările de reglementare, inclusiv din partea comisiei guvernamentale”, scrie G4Media.ro.

VIDEO&FOTO Electroputere a lansat un nou tren Săgeată Albastră. Anterior - Un tren românesc decorat cu motive tradiționale românești CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Electroputere a lansat un nou tren Săgeată Albastră. Anterior - Un tren românesc decorat cu motive tradiționale românești

Comisia, sau mai bine zis un subcomitet al Comisiei guvernamentale pentru controlul investițiilor străine în Federația Rusă, înființată de președintele Rusiei la 6 martie 2022, la 11 zile după începerea războiului, este cunoscută pentru faptul că analizează în detaliu toate vânzările de întreprinderi ale companiilor occidentale care au decis să părăsească Rusia, și adesea refuză atunci când nu este mulțumită de cumpărător sau de condițiile de vânzare. În general, această structură se asigură că activele sunt vândute cu un discount de cel puțin 50% față de valoarea de piață și, în același timp, vânzătorul plătește și o taxă de 15% din valoarea de piață a proprietății. S8 Capital, deținută de omul de afaceri Armen Sargsian, a reușit să obțină aprobarea pentru achizițiile sale.

În Rusia, Bridgestone avea o fabrică în Ulianovsk și un birou de vânzări în Moscova, cu aproximativ 1.000 de angajați. Rusia reprezenta mai puțin de 2% din veniturile companiei, se arată în comunicat. S8 nu va primi mărci și brevete comerciale.

Bridgestone a încetat să mai investească în Rusia în martie 2022, a suspendat toate activitățile de producție și a anunțat că își va vinde afacerile din această țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
bridgestone
anvelope