Putin afirmă că Rusia a dezvoltat "primul" vaccin contra coronavirusului și că una dintre fiicele sale s-a vaccinat

Putin afirmă că Rusia a dezvoltat "primul" vaccin contra coronavirusului și că una dintre fiicele sale s-a vaccinat
scris 11 aug 2020

Rusia a dezvoltat "primul" vaccin contra coronavirusului, a afirmat, marți, președintele rus Vladimir Putin, într-o videoconferință cu membrii Guvernului, retransmisă la televiziune, notează AFP.

El a asigurat că vaccinul oferă "imunitate durabilă", scrie News.ro.

Restricții în Grecia, după un record al cazurilor COVID-19. Barurile și restaurantele din mai multe stațiuni vor fi închise pe timpul nopții CITEȘTE ȘI Restricții în Grecia, după un record al cazurilor COVID-19. Barurile și restaurantele din mai multe stațiuni vor fi închise pe timpul nopții

"În această dimineață, pentru prima dată în lume, un vaccin contra noului coronavirus a fost înregistrat", a spus el, adăugând: "știu că este destul de eficient, că oferă o imunitate durabilă".

Vladimir Putine a adăugat că una dintre cele două fiice ale sale a fost vaccinată, fără a preciza care.

Președintele rus a adăugat că vaccinul a trecut cu succes de toate testele necesare.

Președintele a spus că speră că Rusia să înceapă în curând producția în masă a vaccinului și că vaccinarea se va face voluntar.

Ministrul rus al Sănătății Mikhaïl Mourashko, a declarat că vaccinul va fi produs de Centrul Gamalei de epidemiologie și de microbiologie, unde a fost realizat, precum și de societatea Binnopharm.

Asociația organizațiilor de cercetare clinică, care cuprinde companii farmaceutice și structuri de cerecetare, a transmis marți că are rezerve în privința acestui vaccin care nu a fost suficient testat, potrivit site-ului Meduza. Această organizație i-ar fi cerut Ministerului rus al Sănătății să amâne înregistrarea acestui vaccin din cauza lipsei de teste. O obiecție care a fost ignorată de Ministerul Sănătății, scrie Meduza. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
coronavirus
vladimir putin