PKN Orlen, cea mai mare rafinărie din Polonia, va cere anul acesta aprobarea Comisiei Europene pentru fuziunea cu compania de gaze PGNiG

PKN Orlen, cea mai mare rafinărie din Polonia, va cere anul acesta aprobarea Comisiei Europene pentru fuziunea cu compania de gaze PGNiG
scris 11 aug 2020

Cea mai mare rafinărie din Polonia, PKN Orlen, va încerca anul acesta să obțină aprobarea Comisiei Europene pentru planificata preluare a companiei de gaze PGNiG, a anunțat luni directorul general Daniel Obajtek, transmite Reuters.

Din 2018, de când a fost numit la conducerea firmei de stat PKN Orlen, Obajtek a informat că este interesat de preluarea rivalei mai mici, Lotos, după ce a achiziționat compania de utilități Energa, scrie Agerpres.

Un român preia conducerea Sony în Europa Centrală și de Est CITEȘTE ȘI Un român preia conducerea Sony în Europa Centrală și de Est

Trezoreria Statului este cel mai mare acționar al celor trei companii listate la Bursa de la Varșovia, deținând 27,5% din Orlen, 53% din Lotos și 72% din PGNiG.

"Ne mișcăm foarte repede, pregătim o notificare și o vom depune până la finalul anului", a declarat Obajtek pentru Reuters. El vrea ca ambele tranzacții - Lotos și PGNiG - să se finalizeze în același timp, în aproximativ un an și jumătate de acum înainte.

Preluările vor consolida poziția PKN în rândul celor mai importante companii europene de petrol și gaze, compania fiind prezentă pe noi piețe din Europa, inclusiv Estonia și Ucraina, dar și în afara continentului, a explicat Obajtek.

viewscnt
Afla mai multe despre
pgnig
pkn orlen
polonia