Putin amenință democrațiile din întreaga lume, denunță Pompeo în Slovacia

Putin amenință democrațiile din întreaga lume, denunță Pompeo în Slovacia
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2019

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a apreciat marți că Vladimir Putin reprezintă o amenințare la adresa democrațiilor, în cadrul unei vizite în Slovacia, una dintre etapele unui mini-turneu în Europa Centrală, menit să contracareze influența tot mai puternică a Rusiei și Chinei, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Vladimir Putin este hotărât să submineze democrațiile în întreaga lume, nu vă înșelați! Trebuie să fim sinceri în aceast subiect”, le-a spus Mike Pompeo unor studenți la jurnalism, la Bratislava, scrie News.ro

Pompeo i-a avertizat apoi pe slovaci cu privire la ”necesitatea de a se feri de mijloacele economice și altele desfășurate de China, pentru a crea o dependență și a (le) manipula sistemul politic”.

Președintele Camerei de Comerț a Ungariei: E rușinos, dar România devine, încet, cel mai mare rival al nostru. Partea vestică este un concurent teribil de puternic CITEȘTE ȘI Președintele Camerei de Comerț a Ungariei: E rușinos, dar România devine, încet, cel mai mare rival al nostru. Partea vestică este un concurent teribil de puternic

Încercând să scoată în evidență rolul Statelor Unite în căderea comunismului, în contextul în care Rusia se bucură de un public tot mai mare în fostul bloc comunist, Pompeo a recunoscut în fața președintelui slovac Andrej Kiska faptul că ”America nu s-a mai angajat aici de prea mult timp”, referindu-se faptul că vizita este prima vizită, după 14 ani, a unui șef al diplomației americane în Slovacia.

Mike Pompeo s-a întâlnit, de asemenea, cu cinci foști deținuți politici ai regimului comunist, în fața unui memorial - Poarta libertății -, la frontiera cu Austria, unde 400 de persoane au fost ucise din 1945 în 1989 în timp ce încercau să treacă dincolo de Cortina de Fier.

”Acolo unde erau sârmă ghipată și gărzi înarmate, oamenii, bunurile și informațiile se încrucișează liber, astăzi”, s-a felicitat Pompeo.

”Statele Unite au rămas alături de poporul slovac ca pritene și partenere (...) în ultimii 30 de ani și vom continua să-l susținem în deceniile viitoare”, a promis el.

Președintele slovac a subliniat că Statele Unite sunt ”un partener și aliat important”.

Washingtonul este îngrijorat de dependența energetică a unor țări europene față de Rusia.

Pompeo urma să-și continue marți seara turneul în Polonia, unde are loc, miercuri și joi, o conferință consacrată influenței Iranului în Orientul Mijlociu.

viewscnt
Afla mai multe despre
pompeo
putin