Putin anunță că orice acord prin care s-ar încheia disputa teritorială cu Japonia ar avea nevoie de susținerea publicului

Putin anunță că orice acord prin care s-ar încheia disputa teritorială cu Japonia ar avea nevoie de susținerea publicului
scris 23 ian 2019

Orice acord prin care s-ar încheia o dispută teritorială cu Japonia are nevoie de susținerea publică, a anunțat președintele Rusiei, Vladimir Putin, scrie Reuters.

Cu puțin timp înainte ca Putin să se întâlnească la Kremlin cu premierul japonez Shinzo Abe, poliția rusă a reținut 11 persoane care protestau față de concesiile teritoriale în fața ambasadei Japoniei din Moscova, scrie News.ro.

Insulele – cunoscute în Rusia ca Insulele Kurile și în Japonia ca Teritoriile Nordice – au fost capturate de trupele sovietice la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. De atunci, Tokyo a căutat să le recupereze. Din cauza acestei dispute, Rusia și Japonia nu au semnat un tratat oficial de pace.

Noul aeroport din Istanbul va înlocui aeroportul Ataturk din 3 martie CITEȘTE ȘI Noul aeroport din Istanbul va înlocui aeroportul Ataturk din 3 martie

Putin și Abe și-au reafirmat angajamentul pentru a găsi o soluție la dispută, însă au oferit puține soluții concrete.

„Avem în fața noastră o muncă titanică pentru a crea condițiile necesare de a ajunge la o soluție acceptabilă pentru ambele părți”, a afirmat Putin.

„Bineînțeles, soluțiile propuse de negociatori ar trebui să fie acceptabile și pentru cetățenii ruși și japonezi, să fie susținute de societățile din ambele țări”, a adăugat Putin. Sondajele de opinie arată că majoritatea rușilor se opun ideii de a ceda din insule.

Abe a declarat că ajuns la un acord cu Putin privind o întâlnire a miniștrilor de externe care va avea loc în februarie pentru a continua discuțiile. Liderul japonez a precizat și că s-a ajuns la un acord prin care cele două armate vor colabora îndeaproape.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia
japonia