Putin înăsprește legislația împotriva mafiei

Putin înăsprește legislația împotriva mafiei
scris 12 mar 2019

Deputații ruși au adoptat marți, în a doua lectură, un amendament la Codul Penal, inițiat de președintele Vladimir Putin, care facilitează încarcerarea liderilor mafioți, într-un atac fără precedent al puterii vizând crima organizată, relatează AFP.

”Rusia are nevoie absolută de această nouă legislație, care le va permite forțelor de ordine să termine cu criminalizarea țării”, a declarat pentru AFP principalul apărător al textului în Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), deputatul Otari Arșba, scrie News.ro

Rușii care dau dovadă de ”lipsă de respect” față de autorități online pot face 15 zile de închisoare, prevede o lege adoptată de Parlament CITEȘTE ȘI Rușii care dau dovadă de ”lipsă de respect” față de autorități online pot face 15 zile de închisoare, prevede o lege adoptată de Parlament

Prin acest amendament, ”simplul fapt de a conduce o organizație criminală va fi suficient pentru a fi condamnat”, în contextul în care, în prezent, reținerea capilor mafioți se soldează în general cu eliberarea acestora, din cauza lipsei unor capete de acuzare care să permită implicarea lor directă în infracțiuni comise de organizația acestora.

Toți deputații prezenți în hemiciclu - 399 de aleși - au aprobat în unanimitate textul în a doua lectură.

După cea de a treia lectură, prevăzută joi, textul urmează să fie supus aprobării Consiliului federației (Camera superioară a Parlamentului rus), iar apoi să fie promulgat de către Putin.

Exporturile Gazprom în Austria au urcat cu o treime. OMV va importa suplimentar anual de la ruși un volum echivalent cu producția pe un trimestru a Petrom CITEȘTE ȘI Exporturile Gazprom în Austria au urcat cu o treime. OMV va importa suplimentar anual de la ruși un volum echivalent cu producția pe un trimestru a Petrom

Textul prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru conducătorii grupărilor criminale, care pot, pur și simplă, să fie denunțați de către alți criminali sau să mărturisească.

După adoptarea unei legi similare în Georgia, în 2005, zeci de capi mafioți au părăsit această fostă republică societică și s-au instalat în Rusia vecină și în Europa.

Potrivit unor estimări, în Rusia se află în prezent între 200 și 400 de ”nași”, în principal originari din Georgia, niște mafioți deosebit de puternici în anii '90. Ei au preluat atunci controlul asupra unor întregi sectoare economice, după implozia URSS, în 1991. Această ”epocă de aur” a mafiei ruse s-a încheiat odată cu venirea la putere a lui Vladimir Putin, la sfârșitul lui 1999.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vladimir putin
mafie