Putin laudă exportul de armament rus în lume

Putin laudă exportul de armament rus în lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2019

Președintele rus Vladimir Putin laudă exporturile ruse de armament în străinătate, în contextul în care Rusia rămâne al doilea exportator mondial, cu mult în urma Statelor Unite, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Rezultatele financiare ale exporturilor producției militaro-tehnice au crescut patru ani la rând și au atins 16 miliarde de dolari” în 2018, a anunțat el luni într-o sesiune a Comisiei cooperării militaro-tehnice, scrie News.ro.

”Tendința creșterii a continuat în primele cinci luni ale acestui an”, a adăugat el.

Soros și alți miliardari americani susțin că vor introducerea unei taxe pe averea superbogaților. Măsura, estimată să genereze venituri de 3.000 miliarde dolari în 10 ani CITEȘTE ȘI Soros și alți miliardari americani susțin că vor introducerea unei taxe pe averea superbogaților. Măsura, estimată să genereze venituri de 3.000 miliarde dolari în 10 ani

Potrivit unor date publicate în martie de către Institutul Intercenațional de Cercetarea Păcii de la Stockholm (SIPRI), Rusia este al doilea exportator de armament din lume, după Statele Unite.

Între perioadele 2009-2013 și 2014-2018, distanța între cei doi cei mai mari exportatori a crescut, comparativ, iar exporturile de armament rus au scăzut cu 17% ntre cele două perioade, ”mai ales din cauza scăderii importurilor de armament ale Indiei și Venezuelei”, cu 42% și,respectiv, 96%, potrivit acestui raport.

Exporturile militare ruse sunt afectate, din 2014, de sancțiuni occidentale impuse Rusiei din cauza anexării Peninsulei ucrainene Crimeea și susținerii separatiștilor proruși din estul Ucrainei.

Președintele rus a anunțat luni că un ”nou proiect” a fost pregătit în vederea unei ”mai bune organizări” a cooperării militaro-tehnice cu țări străine.

Vladimir Putin a notat că noua strategie ”prevede măsuri politice, diplomatice, financiare, economice și tehnice coordonate”.

”Trebuie să se facă totul în vederea păstrării poziției de lider a Rusiei pe piața mondială a armanentului”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
export
arme