Război în Ucraina: Belgia nu are tancuri de trimis KIevului, dar alocă finanțări pentru rachete, mitraliere, muniție, vehicule blindate și ajutor civil

Război în Ucraina: Belgia nu are tancuri de trimis KIevului, dar alocă finanțări pentru rachete, mitraliere, muniție, vehicule blindate și ajutor civil
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2023

Guvernul belgian nu este în măsură să furnizeze Kievului tancuri, așa cum cere președintele ucrainean Volodimir Zelenski, însă anunță că acordă Ucrainei noi finanțări în vederea unor ajutoare civile și furnizării de rachete, mitraliere, muniție și vehicule blindate, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Este vorba despre despre rachete antiaeriene, rachete antitanc, mitraliere, grenade și numeroase alte echipamente militare care permit Ucrainei să continue să se apere de invazia” rusă, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, ministrul belgian al Apărării Ludivine Dedoneder.

În schimb, Belgia nu este în măsură să furnizeze tancuri, așa cum cere președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Această cerere i-a fost satisfăcută lui Zelenski prin promisiuni, săptămâna aceasta, ale unui număr de șase aliați din Occident, între care Statele Unite, Germania, Canada și Regatul Unit.

Belgia nu mai are tancuri în stoc, a anunțat Ludivine Dedonder, după ce acestea au fost vândute în urmă cu zece ani.

România ar putea administra piața de energie electrică din Republica Moldova CITEȘTE ȘI România ar putea administra piața de energie electrică din Republica Moldova

Acest nou efort al apărării belgiene este estimat la 93,8 milioane de euro, crescând astfel valoarea ajutoarelor belgiene la 228 de milioane de euro de la începutul Războiului rsu în Ucraina, la 24 februarie.

Acest efort este prezentat drept o contribuție prin care armata ucraineană ”să oprească o nouă ofensivă a armatei ruse în viitoarele săptămâni”.

”Poporul ucrainean are nevoie de susținerea noastră pentru a lupta împotriva unui atac în toată regula împotriva fundamentelor societății noastre”, a subliniat Ludivine Dedonder.

În privința părții civile și umanitare, premierul belgian Alexander De Croo a evocat livrarea unor ”ambulanțe, corturi, truse medicale, generatoare” și o contribuție la un program internațional de finanțare a transportului de materii prime agricole prin porturi ucrainene.

”În total, susțienrea civilă se ridică la 88 de milioane de euro, și anume 69 de milioane (de euro) ajutor umanitar, plus 10,6 milioane (de euro) în vederea redresării și reconstrucției”, a detaliat un reprezentant liberal flamand.

Belgia a livrat Ucrainei, de aproape un an, 38.000 de tone de carburant, în principal diesel.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi ucraina
belgia
rusia
arme