Planul lui Ciolacu, viitor premier - Companiile mari să plătească, la fel ca și micile companii, un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende, prea mic

Planul lui Ciolacu, viitor premier - Companiile mari să plătească, la fel ca și micile companii, un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende, prea mic
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2023

Marcel Ciolacu, președintele PSD și viitor prim-ministru, conform principiului rotativei decise de coaliția de guvernare, a anunțat detalii despre politica fiscală pe care partidul său o dorește după preluarea guvernării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

El a spus că își dorește ca și companiile mari care activează în România să plătească, la fel ca și micile companii, un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri.

ULTIMA ORĂ Focar de gripă aviară diagnosticat la Peneș Curcanul, cel mai mare producător de carne de curcan din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Focar de gripă aviară diagnosticat la Peneș Curcanul, cel mai mare producător de carne de curcan din România

Taxa de solidaritate propusă de PSD vizează exclusiv companiile mari, cu venituri de peste 100 de milioane de euro, care își diminuează artificial profiturile, "cu scopul vădit de a-și reduce obligațiile față de bugetul de stat".

Planul a fost anunțat din vară de Profit.ro.

PSD arată că aceste firme cu venituri foarte mari au obligația de a plăti un impozit pe profit echivalent cu măcar 1% din cifra lor de afaceri, așa cum plătesc toate firmele mici din România. PSD este de acord cu menținerea impozitului pe profit de 16%, însă valoarea acestuia plătită de marile companii nu trebuie să fie mai mică de 1% din cifra lor de afaceri.

”Nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, al IMM-uri, la Horeca. Dar e corect ca și companiile mari care activează în România să plătească la fel ca și companiile românești: cel puțin 1% din cifra de afaceri.

Avem datoria să creăm acest echilibru concurențial. Avem cea mai mare impozitare pe muncă din Europa, 45%. Păi nu vă așteptați să ne vină rudele înapoi din Diaspora cu așa impozite. Trebuie să găsim un echilibru”, a spus Ciolacu.

FOTO Franța vine în România să câștige contracte militare profitabile CITEȘTE ȘI FOTO Franța vine în România să câștige contracte militare profitabile

El a indicat și faptul că impozitul pe dividende e prea mic.

”La dividende avem impozit de 8% în România, în Germania e 26%. Nu poți să scoți dividende de la firmă, apoi să împrumuți propria firmă și să iei dobândă. Avem datoria de a impune echitatea socială”, a mai spus Ciolacu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
taxe