Război în Ucraina: Forțele de apărare ale ucrainenilor au respins sâmbătă 34 de atacuri inamice

Război în Ucraina: Forțele de apărare ale ucrainenilor au respins sâmbătă 34 de atacuri inamice
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2023

Forțele de apărare ale Ucrainei au respins, sâmbătă, 34 de atacuri inamice în sectoarele Kupiansk, Bahmut, Avdiivka și Marinka ale frontului, relatează Ukrinform.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit raportului Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, pe malul stâng al râului Nipro, în regiunea Herson, apărătorii ucraineni continuă să își mențină pozițiile, provocând pagube trupelor rusești, scrie News.ro.

În total, 42 de confruntări de luptă au fost raportate pe front pe parcursul zilei. Situația operațională în estul și sudul țării rămâne dificilă.

Forțele Aeriene ale Ucrainei au lansat 11 lovituri asupra grupurilor inamice de efective, arme și echipamente militare.

Ministerul de Interne va avea un sistem informatic pentru gestiunea personalului instituției. Cine a câștigat licitația CITEȘTE ȘI Ministerul de Interne va avea un sistem informatic pentru gestiunea personalului instituției. Cine a câștigat licitația

Unitățile forțelor de rachete au lovit șapte grupuri de personal, arme și echipamente militare inamice, patru unități de artilerie și un depozit de muniții.

Pe parcursul zilei, armata rusă a lansat 3 atacuri cu rachete, 99 de lovituri aeriene și 38 de atacuri cu MLRS asupra pozițiilor forțelor de apărare și a zonelor populate. De asemenea, rușii au atacat Ucraina cu 75 de drone kamikaze Shahed-136/131.

Premierul Ciolacu anunță că România va crește capacitatea de transport pentru cerealele din Ucraina CITEȘTE ȘI Premierul Ciolacu anunță că România va crește capacitatea de transport pentru cerealele din Ucraina

Ca urmare a atacurilor rusești, există răniți în rândul populației civile. Clădiri rezidențiale și alte infrastructuri civile au fost distruse și avariate.

După cum a raportat Ukrinform, în noaptea de 25 noiembrie, apărarea aeriană a Ucrainei a interceptat 74 de drone inamice Shahed-131/136 pe cerul Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi ucraina