Kievul, ținta celui mai mare atac rus cu drone de la începutul invaziei

Kievul, ținta celui mai mare atac rus cu drone de la începutul invaziei
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2023

Kievul a fost ținta unui important atac rus cu drone în noaptea de vineri spre sâmbătă, cel mai important de la începutul invaziei ruse în februarie 2022 potrivit Ucrainei, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Forțele aeriene ucrainene anunță sâmbătă că au doborât 71 de drone de atac de tip Shahed lansate de Rusia.

”Majoritatea (dronelor) a fost distrusă în regiunea Kiev”, anunță ea pe rețele de socializare.

 

Cinci persoane - inclusiv un copil de 11 ani - au fost rănite în cursul acestei ofensive ruse, anunță autoritățile locale din Kiev.

Alerta aeriană în capitala ucraineană a durat șase ore, iar fragmente de dronă căzute au provocat incendii și au avariat lădiri din capitală, a anunțat primarul Kievului Vitali Kliciko.

”Inamicul continuă să semene teroarea”, a acuzat el.

Acest atac are loc în timp ce Ucraina comemorează Holodomor - foametea provocată în țară de către sovietici în urmă cu 90 de ani, care a antrenat moartea câtorva milioane de oameni.

”Peste 70 (de drone de tip) Shahed în timpul nopții comemorării Holodomor (...). Liderii ruși sunt mândri de capacitatea lor de a ucide”, a denunțat pe rețele de socializare președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi ucraina
drone