Republica Moldova ridică interdicția de export pentru grâu și făină

Republica Moldova ridică interdicția de export pentru grâu și făină
scris 28 iun 2022

Guvernul Republicii Moldova a anunțat ridicarea interdicției de export pentru grâu și făină, pe fondul presiunilor legate de viitoarea recoltă și al protestelor fermierilor, care vor să-și poată muta recolta precedentă, pentru a elibera facilitățile de stocare, transmite Reuters.

La 1 martie, Chișinăul a impus restricții pentru a se asigura că aprovizionarea pe plan intern este suficientă, după ce războiul a afectat rutele obișnuite de export de la Marea Neagră ale Republicii Moldova, scrie Digi 24.

Dezvoltatorii vor putea construi aplicații pentru Instagram Reels CITEȘTE ȘI Dezvoltatorii vor putea construi aplicații pentru Instagram Reels

Excedentul exportabil al Republicii Moldova în sezonul iulie-iunie 2022/2023 va totaliza 720.000 tone de grâu, inclusiv noua recoltă și stocurile rămase, a anunțat, pentru Reuters, Asociația Exportatorilor Locali de Cereale.

Republica Moldova a exportat 1,1 milioane tone de grâu în perioada august 2021-februarie 2022 în Orientul Mijlociu și Africa. Dar nivelul livrărilor Republicii Moldova în actualul sezon depinde de disponibilitatea rutelor de export.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
export
grau