Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean, vrea să dea în judecată Rusia și cere daune de 20 de miliarde de dolari

Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean, vrea să dea în judecată Rusia și cere daune de 20 de miliarde de dolari
scris 27 mai 2022

Cel mai bogat om al Ucrainei spune că intenționează să dea în judecată Rusia pentru pierderile de circa 20 de miliarde de dolari cauzate de bombardarea uzinelor siderurgice pe care le deținea în Mariupol, scrie news.sky.com.

Oțelăria Azovstal a suferit daune grave din cauza bombardamentelor rusești, după ce devenise ultimul bastion de apărare din orașul-port din sudul țării. Civili și militari s-au adăpostit sub centrală luni de zile, înainte de a se preda în cele din urmă, săptămâna trecută, scrie Hotnews.ro.

Un ex-consilier al foștilor premieri Radu Vasile și Adrian Năstase și unul al actualului prim-ministru Nicolae Ciucă au fost propuși de Guvern administratori provizorii la Transgaz CITEȘTE ȘI Un ex-consilier al foștilor premieri Radu Vasile și Adrian Năstase și unul al actualului prim-ministru Nicolae Ciucă au fost propuși de Guvern administratori provizorii la Transgaz

Fabrica de oțel Ilici a fost, de asemenea, grav avariată în timpul bombardamentului Mariupolului. „Cu siguranță vom da în judecată Rusia și vom cere compensații adecvate pentru toate pierderile și afacerile pierdute”, a declarat Rinat Akhmetov, care deține cel mai mare producător de oțel- Metinvest și alte fabrici, a declarat magnatul pentru portalul de știri ucrainean mrpl.city.

Ahmetov a spus că a rămas în Ucraina de când a început războiul cu Rusia, adăugând: „Credem în țara noastră și credem în victoria noastră”.

viewscnt
Afla mai multe despre
rinat ahmetov
ucraina
rusia