Riposta Franței față de tentativa lui Vladimir Putin de a fura șampania: Doar francezii produc șampanie. Opriți exporturile!

Riposta Franței față de tentativa lui Vladimir Putin de a fura șampania: Doar francezii produc șampanie. Opriți exporturile!
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2021

Ministrul francez al agriculturii Julien Denormandie a declarat că termenul de șampanie (champagne) nu poate fi folosit decât pentru vinurile spumante provenite din celebra regiune a Franței cu același nume, deși sunt țări care au încercat să fure această denumire, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Protestul său vine după ce președintele rus Vladimir Putin a promulgat vinerea trecută o nouă lege care stipulează că doar vinurile spumante produse în Rusia pot purta această etichetă. Legea rusească obligă producătorii străini să aplice pe spatele sticlelor de vin spumant eticheta în care este descris produsul, doar producătorii ruși având dreptul să expună la vedere titulatura de "shampanskoye", scrie Hotnews.ro.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

"Vă puteți imagina reacția autorităților franceze”, a comentat ministrul francez al agriculturii la postul Sud Radio.

"Numele de șampanie vine de la Champagne, frumoasa regiune a Franței unde este produs vinul”, a continuat el.

Mișcarea Kremlinului este percepută ca un afront major la adresa Franței care are reguli extrem de stricte pentru protejarea denumirii și a reputației vinului spumant, iar principalul producător francez a făcut apel luni la întreaga industrie să boicoteze Rusia și să oprească orice exporturi până la clarificarea situației.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

“Oamenii din Champagne fac apel la diplomația franceză și europeană să încerce să obțină modificarea acestei legi inacceptabile”, se arată într-o declarație a Comitetului Champagne semnată de cei doi co-președinți, Maxime Toubart și Jean-Marie Barillère.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sampanie