Envisia și Bursa de Valori București au lansat un parteneriat educațional pentru susținerea competitivității consiliilor de administrație

Envisia și Bursa de Valori București au lansat un parteneriat educațional pentru susținerea competitivității consiliilor de administrație
scris 6 iul 2021

Envisia – Boards of Elite și Bursa de Valori București (BVB) au lansat un parteneriat educațional dedicat actorilor din piața de capital, „Guvernanța corporativă care creează valoare.”

Programul este menit să stimuleze competitivitatea consiliilor de administrație, să promoveze bunele practici în afaceri și să dezvolte competențele și abilitățile necesare membrilor consiliilor de administrație, contribuind astfel la construirea unei culturi solide de guvernanță corporativă. Inițiativa educațională este dedicată tuturor actorilor din piața de capital, companiilor listate la bursă, companilor în curs de listare sau interesate de acest proces, intermediarilor și autorităților.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

„Guvernanța corporativă a fost o prioritate pentru Bursa de Valori București încă de la înființare. Și atunci, ca și acum, credem că aplicarea principiilor unei bune guvernanțe, cât se poate de simple și intuitive în lumea interconectată în care trăim, poate genera încredere între partenerii de afaceri, un activ intangibil care se obține cu greu, prin eforturi constante de-a lungul timpului. Parteneriatul cu Envisia și programul educațional pe care acesta îl implică susțin, într-o formă practică, această viziune a noastră asupra importanței guvernanței corporative pentru toți actorii din piața de capital și ne consolidează poziția pe segmentul de educație, unul dintre pilonii strategiei noastre de dezvoltare”, spune Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

“Aducem prin acest proiect excelența în educație derivată din cercetarea comună Envisia-Henley Business School pe piața de capital din România. Este o bucurie să ne parteneriem cu Bursa de Valori Bucuresti, un hub al ambiției antreprenoriale românești.  Anii 2020-2021 marchează schimbări accelerate în guvernanța globală, și România se poziționează ambițios, în plan regional si global, prin perfecționare profesională, pentru a fi capabilă să capitalizeze oportunitățile care apar, dar și a evita riscurile emergente, inclusiv tranzițiile industriale. Un board profesionist, conectat la expertiza globală de ultimă oră, este cea mai bună garanție de succes într-o lume din ce în ce mai incertă și complexă”, spune Carmen Micu, CEO & Membru Fondator Envisia.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Nevoia de dezvoltare a unui set de competențe specifice membrilor consiliilor de administrație, precum și beneficiile asociate, sunt abordate în cadrul parteneriatului BVB-Envisia din mai multe perspective, cu accent pe aplicablitatea în economia reală.

„Ne bucurăm să sprijinim companiile listate, și nu numai, în acest demers educațional de promovare a valorilor unei bune guvernanțe și de stimulare a competitivității consiliilor de administrație. Prin intermediul acestui parteneriat ne continuăm în mod activ una dintre direcțiile noastre strategice, cea de susținere a companiilor românești care trebuie să se adapteze rapid și eficient la noile realități din mediul economic. Scopul final este cât se poate de simplu, obținerea de beneficii pe termen lung pentru întreg ecosistemul creat în jurul unei companii”, spune Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

"Un consiliu de administrație gândit strategic, în baza unei expertize diverse și a unui orizont profesional larg, va consolida o direcție de succes deja asumată sau va indica noi direcții de creștere, tocmai pentru că este gândit să maximizeze oportunități. Piața românească este gata pentru mai mult, mai bine, mai eficient, mai profitabil; pentru a crește însă în contextul actual al noului “normal” al relansării economice, e nevoie de înțelegerea deplină a contextului, înțelepciune și de acțiune la timp, pentru a fi în avangarda economiei regionale și europene. Ne propunem să punem în îndemana ambiției locale surse de dezvoltare globală pentru consiliile de administrație, un know how indispensabil în prezent," spune Adriana Lobdă, Membru Fondator Envisia.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

”Autoritatea de Supraveghere Financiară este o instituție fundamentală a statului român, care supraveghează o piață financiară nebancară ce reprezintă aproximativ 13,6% din produsul intern brut al României din punct de vedere al activelor totale. Piața de capital, alături de piața asigurărilor și de sistemul de pensii private – este esențială pentru dezvoltarea economiei. Pentru o armonioasă dezvoltare, societatea românească și implicit piața de capital au nevoie de un leadership responsabil și profund angajat, de oameni care să exceleze din poziția de conducători ai companiilor emitente, iar responsabilitatea liderilor începe cu educația și cu etica profesională. Consiliile de conducere - Bordurile companiilor - trebuie să fie populate cu lideri adevărați, responsabili, educați și cu profunde valori morale și etice. Bordul reprezintă interesele acționarilor și investitorilor, iar dorința celui care investește este să maximizeze profitul. Dar maximizarea profitului și respectarea interesului investitorilor se poate realiza producând în același timp: creștere socială, dezvoltarea societății și transformarea mentalităților. Toate sub semnul unui respect real față de legea statului român. Autoritatea de Supraveghere Financiară și eu personal salutăm parteneriatul pe care BVB și Envisia Boards of Elite îl lansează astăzi prin programul educațional destinat formării liderilor din piața de capital. România are reală nevoie de elite, iar acest program sperăm că va contribui din plin la formarea unei clase de conducători de elită, clasă care să asigure realizarea profiturilor prin reafirmarea unor valori fundamentale", a fost transmis președintele ASF, Nicu Marcu, cu ocazia lansării Programului Educațional dedicat stakeholderilor din piața de capital realizat prin parteneriatul dintre BVB și Envisia Boards of Elite.

ENVISIA Boards of Elite este prima școală de afaceri din România desinată pregătirii membrilor din consiliile de administrație, oferind educație de ultimă generație dedicată președinților, directorilor independenți, directorilor neexecutivi, nivelului C-Suite și profesioniștilor de înaltă calitate, prin parteneriate locale și internaționale de prestigiu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
envisia
bursa de valori bucurești