Românii nu au dezamăgit așteptările bulgarilor - cei mai numeroși europeni aflați în Bulgaria pentru recreere

Românii nu au dezamăgit așteptările bulgarilor - cei mai numeroși europeni aflați în Bulgaria pentru recreere
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 iul 2021

Peste 170.000 de români au călătorit în Bulgaria în luna iunie, iar dintre aceștia circa 39.500 au fost turiști, arată datele Institutului Național de Statistică din Bulgaria.

Urmărește-ne și pe Google News

Românii au reprezentat 46,7% din totalul europenilor care au călătorit în Bulgaria, România fiind principala țară de proveniență a persoanelor sosite în țara vecină, indică date analizate de Profit.ro.

VIDEO Valeriu Gheorghiță: E foarte probabil ca din septembrie să administrăm doza a treia pentru personalul medical, pentru persoanele cu boli cronice și cele peste 65 de ani CITEȘTE ȘI VIDEO Valeriu Gheorghiță: E foarte probabil ca din septembrie să administrăm doza a treia pentru personalul medical, pentru persoanele cu boli cronice și cele peste 65 de ani

Cifrele includ și persoanele aflate în tranzit. 

Numărul românilor care au mers în Bulgaria pentru activități turistice și recreere a fost 39.454, în timp ce puțin peste 30.000 de români au călătorit în scopuri profesionale. Ceilalți români au călătorit în Bulgaria în alte scopuri sau au fost în tranzit.

Românii au fost cei mai numeroși europeni aflați în Bulgaria pentru turism și recreere.

În total, 742.800 de străini au călătorit, luna trecută, în Bulgaria. Dintre aceștia, 49,2% (365.800) au fost persoane din state membre UE. Cei mai mulți au venit din România (46,7% din total UE), urmată de Germania (12,9%).

Din afara UE, cei mai mulți călători au provenit din Turcia (123.900).

În aprilie.Ministrul Turismului din Bulgaria, Mariana Nikolova, își exprima speranța că turiștii bulgari și români vor fi în această vară cei mai întâlniți oaspeți ai stațiunilor de pe litoralul Mării Negre.

Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemie în 2020. Numărul călătorilor din străinătate, care sunt esențiali pentru industrie, au scăzut, iar turiștii interni nu au putut compensa enormele pierderi. Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din PIB-ul Bulgariei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
turisti romani
romani bulgaria