Rusal a numit un președinte independent, în cadrul restructurării promise în schimbul ridicării sancțiunilor SUA

Rusal a numit un președinte independent, în cadrul restructurării promise în schimbul ridicării sancțiunilor SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2018

Producătorul rus de aluminiu Rusal a numit un director independent, Jean-Pierre Thomas, în funcția de președinte, în cadrul unui acord de restructurare convenit cu Statele Unite în schimbul ridicării sancțiunilor americane, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele anterior, Matthias Warnig, a demisionat la începutul acestei săptămâni, după șase ani de activitate la cel mai mare producător de aluminiu din lume din afara Chinei. Demisia sa era o condiție pentru acordul cu Statele Unite, scrie News.ro

Jean-Pierre Thomas a fost ales președinte al consiliului de administrație al Rusal, iar decizia va intra în vigoare la 1 ianuarie, potrivit unui document depus de Rusal la bursa din Hong Kong.

FOTO Bancomatul unei sucursale bancare din Brașov, aruncat în aer CITEȘTE ȘI FOTO Bancomatul unei sucursale bancare din Brașov, aruncat în aer

Thomas, în vârstă de 61, era director fără rol executiv în board-ul Rusal ncepând din luna iunie. Acesta a fost partener cu rol executiv la banca de investiții Lazard timp de 15 ani și a plecat de la instituția financiară în 2013. El a mai fost director independent, fără rol executiv, în board-ul producătorului francez de metale Recylex, începând din 2009.

Trezoreria SUA a anunțat săptămâna trecută că va elimina sancțiunile impuse Rusal, companiei sale mamă En+ și firmei energetice EuroSibEnergo, dacă acestea vor fi restructurate pentru reducerea participațiilor deținute de omul de afaceri rus Oleg Deripaska, care se află pe lista de sancțiuni a SUA.

Acordul este supus unei perioade de evaluare de 30 de zile, de către Congresul SUA. După încheierea restructurării, En+ va avea dreptul de a numi directorul general al Rusal, a anunțat anterior Trezoreria americană.

Acțiunile Rusal listate la bursa din Hong Kong au crescut vineri cu 2% și erau pe cale să înregistreze cea mai mare creștere lunară din ultimul an.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusal
jean-pierre thomas