Rusia a majorat cota de export pentru uleiul de floarea soarelui

Rusia a majorat cota de export pentru uleiul de floarea soarelui
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2022

Guvernul rus a decis să majoreze cotele la exporturile de ulei de floarea soarelui și șrot de floarea soarelui, ca urmare a faptului că piața internă este suficient de bine aprovizionată, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anterior, Rusia a interzis exporturile de semințe de floarea soarelui, de la finele lunii martie și până la finele lunii august, și de asemenea a introdus cote la exporturile de ulei de floarea soarelui, pentru a evita penuria și a reduce presiunile asupra prețurilor de pe piața locală, scrie Agerpres.

FOTO Poliția animalelor, controale la stâne. Amenzi pentru proprietari pentru că nu au asigurat condiții câinilor CITEȘTE ȘI FOTO Poliția animalelor, controale la stâne. Amenzi pentru proprietari pentru că nu au asigurat condiții câinilor

Duminică, guvernul de la Moscova a anunțat că a majorat, cu 400.000 de tone, cota la exporturile de ulei de floarea soarelui, față de plafonul anterior de 1,5 milioane de tone, în timp ce restricțiile la exporturile de șrot de floarea soarelui au fost majorare cu 150.000 de tone, de la limita anterioară de 700.000 de tone.

Noile restricții sunt în vigoare până la 31 august.

Decizia de a relaxa restricțiile a fost luată pentru că piața internă este suficient de bine aprovizionată, a precizat guvernul de la Moscova, adăugând că producătorii ruși vor profita de pe urma majorării exporturilor.

În condițiile în care Ucraina și Rusia sunt responsabile pentru aproximativ 80% din exporturile mondiale de ulei de floarea soarelui, multe state europene au început să se confrunte cu o reducere a livrărilor de ulei de floarea soarelui după ce Rusia a invadat Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ulei de floarea soarelui