Rusia alocă 16,2 miliarde de dolari din principalul fond suveran pentru acoperirea deficitului bugetar

Rusia alocă 16,2 miliarde de dolari din principalul fond suveran pentru acoperirea deficitului bugetar
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2022

Rusia a alocat 16,2 miliarde de dolari din principalul fond suveran pentru a-și acoperi deficitul bugetar, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul rus de Finanțe a anunțat că Guvernul rus a aprobat preluarea fondurilor din fondul suveran ”pentru a finanța cheltuielile bugetare” și ”a asigura echilibrul bugetar”, scrie News.ro

VIDEO PROFIT LIVE Bianca Vuță, Partener HR Design: Oferta de job-uri este destul de generoasă, însă numărul de candidați este din ce în ce mai redus. Așteptările și pretențiile sunt tot mai crescute CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Bianca Vuță, Partener HR Design: Oferta de job-uri este destul de generoasă, însă numărul de candidați este din ce în ce mai redus. Așteptările și pretențiile sunt tot mai crescute

De asemenea, fondurile vor fi utilizate în principal pentru ”achitarea datoriei publice și pentru acordarea de împrumuturi regiunilor”, precum și pentru a plăti beneficii sociale cetățenilor ruși.

Cheltuielile Guvernului rus au crescut cu 21% din ianuarie până în septembrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Ministerului de Finanțe.

O prognoză guvernamentală publicată luna trecută arată că deficitul bugetar din acest an reprezintă 0,9% din PIB. Fondul suveran al Rusiei era în valoare de 188 de miliarde de dolari în octombrie 2022, conform datelor Ministerului de Finanțe.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
fond suveran