Moldovagaz a plătit suma datorată pentru gazele naturale livrate de Gazprom

Moldovagaz a plătit suma datorată pentru gazele naturale livrate de Gazprom
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2022

Compania Moldovagaz a anunțat că a transferat Gazprom suma de 53,5 milioane de dolari pentru gazele naturale furnizate în luna septembrie și de asemenea a făcut, în avans, o plată de 27,4 milioane dolari pentru livrările din luna octombrie, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anterior, grupul rus Gazprom a amenințat Republica Moldova cu sistarea livrărilor de gaze și inclusiv cu posibila reziliere a contractului, dacă plățile restante nu vor fi efectuate până pe 20 octombrie, scrie Agerpres.

FOTO Cel mai mare hotel din Ungaria - închis iarna din cauza exploziei prețurilor la energie CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare hotel din Ungaria - închis iarna din cauza exploziei prețurilor la energie

Într-un mesaj publicat pe aplicația de mesagerie Telegram, directorul general de la Moldovagaz, Vadim Ceban, a informat că firma a primit un împrumut de la Guvernul de la Chișinău, astfel încât a putut să își îndeplinească obligațiile contractuale.

În luna octombrie 2021, Moldovagaz și Gazprom au prelungit cu cinci ani acordul de furnizare de gaze naturale. În conformitate cu prevederile noului contract, Gazprom cere ca plata pentru gazele naturale livrate să fie făcută în avans până la data de 20 a fiecărei luni.

Tot potrivit termenilor contractului, prețul este stabilit în fiecare lună și depinde de prețurile spot la gaze naturale și petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
moldovagaz
gazprom