Rusia avertizează din nou Suedia și Finlanda cu privire la aderarea la NATO: ”Nu vor avea de ce să fie surprinși, au fost informați despre consecințe”

Rusia avertizează din nou Suedia și Finlanda cu privire la aderarea la NATO: ”Nu vor avea de ce să fie surprinși, au fost informați despre consecințe”
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2022

Rusia a avertizat Suedia și Finlanda atât public, cât și prin canale diplomatice bilaterale, cu privire la consecințele aderării la NATO. ”Nu vor avea de ce să fie surprinși (n.r. Suedia și Finlanda), au fost informați despre tot, la ce va duce”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor de Externe, Maria Zaharova, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am emis toate avertismentele noastre atât public, cât și prin canale bilaterale”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor de Externe, Maria Zaharova pentru postul de televiziune rus Russia-24, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ PROFIT NEWS TV Grindeanu anunță - Primul scenariu pentru CFR Marfă este modelul Alitalia, care a intrat în faliment, a închis peste 3 luni, iar apoi statul a lansat o nouă companie, ITA. De 12 ani ducem CE cu zăhărelul CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ PROFIT NEWS TV Grindeanu anunță - Primul scenariu pentru CFR Marfă este modelul Alitalia, care a intrat în faliment, a închis peste 3 luni, iar apoi statul a lansat o nouă companie, ITA. De 12 ani ducem CE cu zăhărelul

”Ei (n.r. - Suedia și Finlanda) știu despre asta, nu vor avea de ce să fie surprinși, au fost informați despre tot, la ce va duce”, a mai spus ea.

Parlamentul Finlandei a deschis, miercuri, o dezbatere cu privire la posibilitatea de a solicita aderarea la NATO, după ce invazia Rusiei în Ucraina a declanșat o creștere a sprijinului politic și public în vederea aderării la alianța militară.

Dmitri Medvedev, fostul președinte rus și unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui în exercițiu, Vladimir Putin, a avertizat, joi, NATO că, dacă Suedia și Finlanda se alătură alianței militare conduse de Statele Unite, atunci Rusia va trebui să își întărească apărarea în regiune, inclusiv prin desfășurarea de arme nucleare, potrivit Reuters.

Cele două țări ”trebuie să înțeleagă consecințele unei asemenea măsuri asupra relațiilor noastre bilaterale și arhitecturii securității europene în întregul său”, a declarat, săptămâna trecută, Zaharova, dezvăluie AFP.

”Să fie membre NATO nu le va consolida securitatea națională. De facto, (Finlanda și Suedia) se vor afla în prima linie NATO”, a mai afirmat ea.

În pofida avertizărilor, premierul finlandez a spus că țara ei va decide rapid dacă va solicita aderarea.

De asemenea, Suedia discută dacă să depună o cerere de aderare la NATO după invazia rusă în Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
nato
suedia
norvegia