Rusia cere explicații de la Apple

Rusia cere explicații de la Apple
scris 28 sep 2022

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Rusia a cerut explicații de la Apple după ce aplicațiile operate de firma rusă de tehnologie controlată de stat VK au fost eliminate din magazinul de aplicații al companiei americane App Store, relatează Reuters.

Autoritatea, Roskomnadzor, a emis deja amenzi vizând firme de tehnologie străine pentru încălcări ale stocării datelor și din cauză că nu a fost eliminat conținut pe care Rusia îl consideră ilegal - dispute care au escaladat de când Moscova și-a trimis forțele armate în Ucraina în februarie, scrie Agerpres.

DOCUMENT OFICIAL România și alte 14 state UE cer Bruxelles-ului plafonarea prețului angro la gaze naturale indiferent de sursă CITEȘTE ȘI DOCUMENT OFICIAL România și alte 14 state UE cer Bruxelles-ului plafonarea prețului angro la gaze naturale indiferent de sursă

VK operează Vkontakte, care are peste 75 de milioane de utilizatori lunari și este cea mai mare rețea socială a Rusiei, adesea comparată cu Facebook. Pe lângă serviciul de e-mail al VK Mail.ru, Vkontakte trebuie să fie preinstalată pe dispozitivele mobile vândute în Rusia.

Roskomnadzor a declarat că acțiunile Apple au privat milioane de ruși de accesul la aplicațiile VK și i-a cerut să-și explice decizia.

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare trimisă prin e-mail pentru a comenta.

"Agenția consideră că astfel de restricții discriminatorii care încalcă dreptul utilizatorilor de internet ruși să primească liber informații și să comunice sunt inacceptabile", a declarat Roskomnadzor într-un comunicat.

FOTO Cargus lansează propria rețea de lockere și va investi 40 de milioane de euro în extinderea ei CITEȘTE ȘI FOTO Cargus lansează propria rețea de lockere și va investi 40 de milioane de euro în extinderea ei

Cu toate acestea, Rusia însăși a limitat accesul cetățenilor săi la informare forțând toate media ruse independente semnificative să se închidă și blocând platformele social media din SUA Facebook, Instagram și Twitter, amintește Reuters.

VK și-a sporit controlul asupra spațiului de internet al Rusiei în această lună prin finalizarea unei înțelegeri pentru a cumpăra fluxul de știri al rivalului Yandex, platforma de conținut Zen și pagina de pornire yandex.ru.

VK a declarat marți că aplicațiile sale, inclusiv Vkontakte, deja instalate pe smartphone-uri continuau să funcționeze și că continuă să dezvolte și să ofere suport aplicațiilor pentru sistemul de operare iOS al Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
app store