Rusia decide, oficial, să nu mai respecte deciziile CEDO. Livra cele mai multe dosare

Rusia decide, oficial, să nu mai respecte deciziile CEDO. Livra cele mai multe dosare
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2022

Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) a adoptat o lege care permite Rusiei să nu mai pună în aplicare deciziile Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), după excluderea acesteia din Consiliul Europei în luna martie, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Curtea Europeană a Drepturilor Omului a devenit un instrument de luptă politică împotriva țării noastre în mâinile oamenilor politici occidentali", a declarat Viaceslav Volodin, președintele Dumei, într-un comunicat publicat după vot, arată Agerpres.

"Unele din deciziile ei sunt în contradicție directă cu Constituția rusă, cu valorile și tradițiile noastre", a adăugat acesta.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Ca urmare a acestei legi, Rusia nu va mai aplica deciziile CEDO adoptate după 15 martie, dată la care Moscova și-a anunțat decizia de a se retrage din Consiliul Europei, din care făcea parte din 1996.

Peste o zi, Rusia a fost exclusă oficial din Consiliu, în urma invaziei sale militare în Ucraina, lansată la 24 februarie. Părăsind Consiliul Europei, Rusia s-a retras din Convenția europeană a drepturilor omului.

Totuși, Rusia trebuie oficial să se conformeze Convenției europene a drepturilor omului până în 16 septembrie, când va înceta să mai fie "Înaltă parte contractantă".

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

Potrivit președintelui Dumei, daunele și interesele la care Rusia a fost condamnată de CEDO înainte de 15 martie vor fi plătite "doar în ruble și numai în conturile băncilor publice ruse".

Până în prezent Rusia livra cele mai multe dosare la CEDO. Astfel, din cele 70.000 de dosare aflate pe rol la curtea de la Strasbourg, aproape un sfert (24,2%) se refereau la cetățeni ruși.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
cedo