Rusia devine cel mai mare furnizor de petrol al Chinei

Rusia devine cel mai mare furnizor de petrol al Chinei
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2022

Rusia a devenit cel mai mare furnizor de petrol al Chinei, deoarece Moscova a vândut țiței la preț redus Beijingului, pe fondul sancțiunilor impuse în urma războiului declanșat în Ucraina, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Importurile de petrol rusesc au crescut cu 55% față de anul precedent, până la un nivel record în mai. Astfel, Rusia a devenit cel mai important furnizor de petrol al Chinei, în locul Arabiei Saudite, scrie News.ro.

Rusia a promis că va continua livrările de gaze către Ungaria CITEȘTE ȘI Rusia a promis că va continua livrările de gaze către Ungaria

China a intensificat achizițiile de petrol rusesc, în ciuda cererii reduse în contextul restricțiilor impuse pentru a menține sub control pandemia de coronavirus și de tendința descendentă a economiei.

În luna februarie, China și Rusia au anunțat că prietenia lor nu are ”limită”.

De asemenea, companiile chineze, inclusiv gigantul petrolier Sinopec și Zhenhua Oil, administrată de stat, și-au mărit achizițiile de țiței rusesc în ultimele luni, după ce li s-au oferit reduceri mari, deoarece clienții din Europa și SUA au evitat energia provenită din Rusia, în conformitate cu sancțiunile impuse pe fondul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Importurile în China, care includ livrările prin conducta din Oceanul Pacific de Est Siberia (ESPO) și transporturile pe mare, au ajuns la aproximativ 8,42 milioane de tone luna trecută, potrivit datelor Administrației Generale a Vămilor din China.

Așadar, Arabia Saudită - fosta cea mai mare sursă de petrol brut a Chinei – a ajuns pe locul doi, cu 7,82 milioane de tone.

În luna martie, SUA și Marea Britanie au anunțat că vor impune un embargo asupra petrolului rusesc. În același timp, Uniunea Europeană depune eforturi să pună capăt dependenței de gazul rusesc, iar Occidentul aplică sancțiuni economice suplimentare Rusiei, ca răspuns la invazia lansată asupra Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
china
petrol