Georgienii încep proteste masive după ce Comisia Europeană a recomandat țării lor să mai aștepte înainte de a primi statutul de candidat, la fel ca Moldova și Ucraina

Georgienii încep proteste masive după ce Comisia Europeană a recomandat țării lor să mai aștepte înainte de a primi statutul de candidat, la fel ca Moldova și Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2022

Georgienii pregătesc demonstrații ample menite să sprijine aderarea țării la Uniunea Europeană, după ce Comisia Europeană a recomandat Georgiei să aștepte înainte de a-i acorda statutul de candidat, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai multe organizații georgiene au făcut apel, într-un comunicat de presă, la un ”marș pentru Europa” luni seară, la Tbilisi, cu scopul de a ”demonstra angajamentul poporului georgian față de alegerea sa europeană și față de valorile occidentale”, scrie News.ro.

WhatsApp lansează o serie de opțiuni pentru protejarea intimității CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează o serie de opțiuni pentru protejarea intimității

”Europa este o alegere și o aspirație istorică pentru georgieni, pentru care toate generațiile au făcut sacrificii”, au spus organizatorii în declarație.

”Libertatea, pacea, dezvoltarea economică durabilă, protecția drepturilor omului și justiția sunt valori care ne unesc pe toți și care ar fi garantate prin integrarea în Uniunea Europeană”, au adăugat aceștia.

Manifestațiile își propun să trimită un semnal către Bruxelles, deoarece liderii UE vor discuta dacă să acorde sau nu statutul de candidat oficial Georgiei, precum și Ucrainei și Republicii Moldova în cursul acestei săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
georgia
uniunea europeana