Ucraina interzice muzica în limba rusă la TV și radio și cumpărarea de cărți din Rusia și Belarus

Ucraina interzice muzica în limba rusă la TV și radio și cumpărarea de cărți din Rusia și Belarus
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2022

Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege prin care se interzice difuzarea la radio și televizor muzica artiștilor ruși, dar și interpretarea acesteia. Pe lângă muzică, Ucraina interzice și cumpărarea de cărți din Rusia, Belarus și teritoriile ucrainene ocupate, Crimeea și Donbas.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru importul de cărți din țări altele decât Rusia și Belarus, dar care sunt în limba rusă, va fi nevoie de o licență specială, arată Digi 24.

VIDEO&FOTO O linie completã de fabricare clandestină a țigaretelor, găsită de ANAF într-o hală industrială dezafectată. Cu Marlboro, Winston, Pall Mall... CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO O linie completã de fabricare clandestină a țigaretelor, găsită de ANAF într-o hală industrială dezafectată. Cu Marlboro, Winston, Pall Mall...

De o excepție vor beneficia artiștii care au condamnat public invazia. Va fi, astfel, creată o „listă albă” cu artiștii care s-au delimitat de Kremlin, listă ce va fi gestionată de Consiliul Național de Securitate și Apărare și va fi publică.

„Produsele muzicale ale statului agresor pot influența sentimentele separatiste în rândul populației”, motivează în fundamentarea actului normativ parlamentarii ucraineni. „Muzica rusească poate face mai atractivă adoptarea unei identități rusești menite să slăbească statul ucrainean”, mai susțin aceștia.

Legea prezentată în parlament de mai multe partide, printre care și cel al președintelui Volodimir Zelenski, instituie în plus cote minime de cântece în limba ucraineană, care vor trebui să reprezinte cel puțin 40% din cele emise la radio și TV. De asemenea, cel puțin 75% din conținutul informativ și de divertisment radiofonic va trebui să fie în limba ucraineană.

Parlamentul de la Kiev a votat, de asemenea, favorabil interzicerea importului și distribuirii de produse tipărite, în principal cărți, din Rusia, Belarus și teritoriile ucrainene ocupate de ruși (peninsula Crimeea și la republicile separatiste proruse din Donbas).

Mai mult, pentru importul de cărți din alte țări decât Rusia și Belarus, dar care sunt tipărite în „limba agresorului”, va fi necesară o licență specială. Cărțile din Rusia erau, însă, deja restricționate în Ucraina încă din anul 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
limba rusa