Rusia ia măsuri împotriva Google și Twitter pentru a le presa să șteargă conținutul considerat ilegal

Rusia ia măsuri împotriva Google și Twitter pentru a le presa să șteargă conținutul considerat ilegal
scris 30 nov 2021

Un tribunal din Moscova a amendat luni Google cu 3 milioane de ruble (400.386 de dolari) pentru că nu a șters conținutul considerat ilegal, în cadrul unei dispute mai largi cu gigantul american din sectorul tehnologiei, transmite Reuters.

Autoritatea de reglementare din sectorul tehnologiei, Roskomnadzor, a anunțat că Rusia va continua să încetinească funcționarea Twitter pe dispozitivele mobile până când va fi șters tot conținutul considerat ilegal, scrie News.ro.

Dacia Spring ratează finala Car of The Year 2022, în fața rivalilor cu prețuri duble. Fără explicații CITEȘTE ȘI Dacia Spring ratează finala Car of The Year 2022, în fața rivalilor cu prețuri duble. Fără explicații

În cazul Google, Rusia a avertizat în octombrie că va amenda Google cu un procentaj din cifra sa de afaceri obținută pe teritorul său, pentru eșecul repetat de a șterge conțunutul interzis din motorul de căutare și de pe YouTube, aceasta fiind cea mai fermă măsură de până acum luată împotriva unei companii străine de tehnologie.

Google, care a anunțat luna trecută că a plătit amenzi de peste 32 de milioane de ruble, nu a răspuns imediat unei solicitări de comantarii.

Twitter a fost supusă unei încetiniri punitive a serviciului său din luna martie, pentru postări cu conținut de pornografie infantilă, informații despre consumul de droguri sau apeluri pentru sinuciderea unor minori, a arătat Roskomnadzor.

Twitter, care nu a comentat imediat anunțul de luni al Roskomnadzor, neagă că ar permite ca platforma să să fie folosită pentru a promova comportamente incorecte. Compania afirmă că are o politică de toleranță zero pentru exploatarea sexuală a copiilor și că interzice promovarea sinuciderii sau a autovătămării.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
google
twitter