Rusia își mărește fondul de rezervă pentru cheltuieli de urgență cu profiturile obținute din petrol și gaze naturale

Rusia își mărește fondul de rezervă pentru cheltuieli de urgență cu profiturile obținute din petrol și gaze naturale
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2022

Rusia își va mări fondul de rezervă pentru cheltuieli de urgență cu 273.4 miliarde de ruble (aproximativ 3.2 miliarde de euro) cu venituri suplimentare obținute din petrol și gaze naturale pentru a asigura stabilitatea economică a țării în fața sancțiunilor occidentale fără precedent, a anunțat guvernul într-un comunicat, potrivit Politico.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”Fondurile vor fi folosite inclusiv pentru implementarea măsurilor menite să asigure stabilitatea economiei în fața sancțiunilor externe”, se arată în comunicat, informează news.ro.

Guvernul va finanța cea mai mare parte a fondurilor respective (271,6 miliarde de ruble, sau aproximativ 3,1 miliarde de euro) cu venituri suplimentare obținute din petrol și gaze în primul trimestru al anului 2022, se mai precizează în comunicat.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

Moscova a alocat deja peste 1 trilion de ruble (aproximativ 11.5 miliarde de euro) întreprinderilor și activităților importante din punct de vedere social pentru a amortiza impactul sancțiunilor occidentale.

Vineri, banca centrală rusă a anunțat că a redus ratele dobânzilor de la 20% la 17%, cu următoarea mențiune: ”condițiile externe pentru economia rusă sunt încă dificile, constrângând considerabil activitatea economică”.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina