VIDEO SUA confiscă un mega iaht andocat în Spania și deținut de oligarhul rus Viktor Vekselberg

VIDEO SUA confiscă un mega iaht andocat în Spania și deținut de oligarhul rus Viktor Vekselberg
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2022

Guvernul Statelor Unite a confiscat un mega-iaht din Spania deținut de un oligarh cu legături strânse cu președintele rus, primul din inițiativa guvernului de aplicare a sancțiunilor de a „sechestra și îngheța” nave de lux și alte active scumpe ale oligarhilor ruși, potrivit Al Jazeera.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Garda Civilă a Spaniei și agenți federali americani au urcat luni pe iaht la Marina Real din portul Palma de Mallorca, capitala Insulelor Baleare ale Spaniei din Marea Mediterană, scrie Hotnews.ro.

FOTO Defecțiune la un tren de metrou, între stațiile Grivița și Basarab. Călătorii, evacuați prin tunel CITEȘTE ȘI FOTO Defecțiune la un tren de metrou, între stațiile Grivița și Basarab. Călătorii, evacuați prin tunel

SUA au emis un mandat de sechestru pentru navă, numită Tango, susținând că „a fost supusă confiscării pe baza încălcării fraudei bancare din SUA, a spălării banilor și a sancțiunilor”, a declarat Departamentul de Justiție al SUA într-un comunicat.

Documentele legate de investigația americană susțin că Viktor Vekselberg a cumpărat Tango în 2011 și a folosit companii-fantomă pentru a-și ascunde proprietatea, a spus Departamentul de Justiție.

Vekselberg, care a fost sancționat de SUA în 2018, a folosit băncile americane pentru a efectua plăți legate de Tango, încălcând aceste sancțiuni, a spus departamentul.

Procurorul general al SUA Merrick Garland a declarat că este prima confiscarea făcută de SUA a unui bun aparținând unei persoane ruse sancționate și avertizează că „nu va fi ultima”.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
viktor vekselberg
iaht