Rusia își reia participarea la Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene

Rusia își reia participarea la Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2022

Rusia a anunțat că-și reia participarea în Acordul de la istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, după ce a primit ”garanții scrise” din partea Ucrainei cu privire la demilitarizarea culoarului folosit în transportarea cerealelor ucrainene, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Rusia consideră că garanțiile primite până în prezent par suficiente și își reia punerea în aplicare a Acordului” de la Istanbul, a anunțat într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

Victoria\'s Secret cumpără magazinul online Adore Me, cu echipă IT în România CITEȘTE ȘI Victoria's Secret cumpără magazinul online Adore Me, cu echipă IT în România

Moscova și-a suspendat participarea la Acord sâmbătă, în urma unui atac masiv cu drone aeriene și submarine asupra Flotei ruse la Marea Neagră, în Crimeea anexată, scrie News.ro.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat o reluare a exporturilor de cereale ucrainene miercuri, pe culoarul umanitar de la marea neagră.

”În urma unei discuții cu președintele rus Vladimir Putin ieri (marți), expedierile de cereale vor continua începând de azi (miercuri) de la prânz”, a anunțat Recep Tayyip Erdogan

Potrivit președintelui turc, care s-a exprimat în fața unui grup de parlamentari din cadrul partidului său, ministrul rus al Apărării Serghei Șoigiu l-a sunat pe omologul său turc Hulusi Akar pentru a-l informa că exportul de cereale se reia ”ca înainte”, începând de la ora 9.00 GMT (11.00, ora României).

Recep Tayyip Erdogan, care a discutat marți la telefon cu omologul său rus, urmează să discute miercuri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a confirmat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina