Rusia lansează ''proceduri administrative'' împotriva Facebook și Twitter

Rusia lansează ''proceduri administrative'' împotriva Facebook și Twitter
scris 21 ian 2019

Roskomnadzor, Serviciul federal pentru controlul în domeniul comunicațiilor, tehnologiilor informaționale și comunicațiilor în masă din Rusia, a anunțat luni că a lansat proceduri administrative împotriva rețelelor sociale americane Twitter și Facebook, acuzându-le că nu se pliază legislației ruse, informează AFP.

"Roskomnadzor lansează astăzi proceduri administrative împotriva celor două grupuri", Twitter și Facebook, a declarat pentru agențiile de presă ruse directorul Roskomnadzor, Aleksandr Jarov, scrie Agerpres.

Rusia depășește China, ajungând pe locul cinci în lume după rezervele de aur CITEȘTE ȘI Rusia depășește China, ajungând pe locul cinci în lume după rezervele de aur

Roskomnadzor subliniază că le-a cerut acestor companii să se conformeze prevederilor legislației ruse, potrivit cărora datele utilizatorilor ruși trebuie să fie stocate pe teritoriul național. "Companiile care gestionează rețelele sociale Facebook și Twitter au furnizat răspunsuri formale la cererile noastre de a confirma localizarea datelor personale ale utilizatorilor ruși în Rusia", a spus Jarov. Aceste răspunsuri "nu conțin detalii cu privire la punerea în aplicare efectivă, actuală sau viitoare, a legislației ruse", a adăugat el.

"Sperăm să-i aducem la responsabilitate administrativă. În alți termeni, va fi impusă o amendă", a precizat la rândul său purtătorul de cuvânt al Roskomnadzor, Vadim Ampelonski, la postul public de televiziune Rossiya 24.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
twitter
rusia