Rusia limitează accesul la rețeaua Facebook, pe fondul protestelor de stradă împotriva războiului din Ucraina

Rusia limitează accesul la rețeaua Facebook, pe fondul protestelor de stradă împotriva războiului din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2022

Accesul la rețeaua de socializare Facebook a fost limitat în Rusia de organismul rus de reglementare în domeniu, care a acuzat-o că cenzurează mass-media ruse și că încalcă drepturile cetățenilor ruși, în contextul actualului conflict armat din Ucraina, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Anterior, președintele Vladimir Putin a avertizat că cine va protesta pe stradă față de războiul din Ucraina va fi restat imedit. Ieri seara au fost deja efectuate arestări, arată Agerpres.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Agenția Federală pentru Supravegherea Comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, acuză Facebook că a restrâns pe platforma sa accesul la conturile oficiale ale agenției publice de știri Ria Novosti, ale mass-media online Lenta.ru și Gazeta.ru., precum și ale postului Zvezda, ce aparține Ministerului rus al Apărării.

''Roskomnadzor a cerut administrației (companiei) Meta să ridice restricțiile impuse de către Facebook pentru mass-media ruse și să explice motivul impunerii lor. Cererile au fost ignorate de proprietarii rețelei de socializare'', afirmă autoritatea rusă, care nu a precizat însă în ce constă limitarea accesului la Facebook.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Această rețea, YouTube, TikTok și Twitter au primit înainte în Rusia numeroase amenzi pentru încălcarea legislației ruse privind conținuturile interzise.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
facebook