Rusia reduce numărul angajaților din ambasada României la Moscova

Rusia reduce numărul angajaților din ambasada României la Moscova
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2023

Ministerul rus de Externe a comunicat României că a luat o decizie similară cu a Bucureștiului privind scăderea numărului de diplomați și personal tehnic la ambasada României din Moscova, transmite Ministerul de Externe într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Practic, Rusia a răspuns cu aceeași monedă după ce România a decis în luna iunie că Federația Rusă trebuie să reducă numărul de posturi din România cu 51 de poziții – adică cu 21 poziții de diplomat și cu 30 de poziții de personal tehnico-administrativ, arată G4Media.ro.

Ungaria renunță la trenuri pentru autobuze CITEȘTE ȘI Ungaria renunță la trenuri pentru autobuze

Cu toate acestea, Ministerul român de Externe susține că decizia Moscovei nu afectează personalul diplomatic și administrativ al României aflat la post în Rusia, ceea ce înseamnă că numărul de români din ambasadă e deja sub normativul impus.

Ministerul Afacerilor Externe arată că ”întreaga responsabilitate pentru adoptarea măsurilor recente de reducere a numărului de agenți diplomatici și funcționari tehnico-administrativ în relația bilaterală aparține exclusiv părții ruse, în condițiile continuării războiului ilegal de agresiune în Ucraina și a creșterii riscurilor de securitate în regiunea Mării Negre”.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ambasada româniei