Rusia reduce speranțele legate de negocierile de pace de la Istanbul: Nimic „foarte promițător”

Rusia reduce speranțele legate de negocierile de pace de la Istanbul: Nimic „foarte promițător”
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2022

Rusia a salutat cererile în scris ale Kievului de încetare a conflictului din Ucraina, dar precizat că încă nu există semne cu privire la un progres în relațiile celor două țări, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că Rusia nu a observat nimic cu adevărat promițător sau care să pară un progres în ceea ce privește negocierile cu Ucraina și a spus că urmează o perioadă lungă de muncă, scrie News.ro.

Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro CITEȘTE ȘI Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro

”Un aspect pozitiv este că partea ucraineană a început cel puțin să formuleze și să pună pe hârtie ceea ce propune în mod specific. Până acum nu am reușit să obținem acest lucru”, a spus Peskov, conform BBC.

”În rest, nu putem (...) să afirmăm în prezent că au existat progrese, ceva foarte promițător”, a mai spus el, potrivit agenției de știri Interfax.

În cursul zilei de miercuri, Ihor Zhovkva, directorul adjunct al Biroului Președintelui Volodimir Zelenski, a afirmat pentru BBC că negocierile dintre Rusia și Ucraina ”au progresat, cu siguranță”, deoarece pentru prima dată de la începutul negocierilor, delegația rusă a ascultat ce a avut de comunicat partea ucraineană.

Cu toate acestea, Ucraina nu va ceda ”niciun centimetru” din teritoriu, iar armata rusă nu și-a retras trupele din Kiev, și Cernihiv, a mai declarat oficialul ucrainean.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
pace
ucraina