Rusia va organiza din nou „Jocurile Prieteniei” după o pauză de 40 de ani, Vrea să își facă propriile Jocuri Olimpice, ca pe vremea URSS

Rusia va organiza din nou „Jocurile Prieteniei” după o pauză de 40 de ani, Vrea să își facă propriile Jocuri Olimpice, ca pe vremea URSS
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2023

Rusia intenționează să lanseze din nou „Jocurile Prieteniei” după o pauză de 40 de ani, l-a informat joi ministrul rus al Sportului Oleg Matytsin pe președintele Vladimir Putin, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Matytsin a spus că evenimentul va fi organizat după Jocurile Olimpice de la Paris, care se vor desfășura în perioada 26 iulie-11 august 2024, scrie Hotnews.ro.

Farmec își mută întreaga producție la Apahida, unde ridică o nouă fabrică, cu peste 40 milioane euro. „Este o decizie istorică pentru Farmec.\ CITEȘTE ȘI Farmec își mută întreaga producție la Apahida, unde ridică o nouă fabrică, cu peste 40 milioane euro. „Este o decizie istorică pentru Farmec."

„Propunem intensificarea practicii de a organiza competiții într-un format deschis cu invitarea țărilor partenere”, l-a citat site-ul Kremlinului pe ministrul rus al Sportului.

„Vom continua să îndeplinim instrucțiunile [lui Putin] de a organiza Jocurile Mondiale ale Prieteniei în 2024. Considerăm că este necesar să folosim la maxim atât resursele Rusiei, cât și cele ale publicului internațional și organizațiilor statale pentru organizarea cu succes a Jocurilor, care ar trebui ținute cu regularitate în viitor”, a mai declarat acesta.

Comentariile sale vin în contextul în care participarea sportivilor din Rusia și Belarus a fost interzisă la numeroase competiții internaționale din cauza războiului de agresiune declanșat de Vladimir Putin anul trecut și a sprijinului acordat acestuia de către dictatorul bielorus Alexandr Lukașenko.

Unele federații internaționale care organizează sporturi olimpice, printre care cele de tir cu arcul, canoe, scrimă, judo, pentatlon modern, tenis de masă și taekwondo au primit înapoi sportivii din Rusia, dar cea de atletism nu.

Reorganizarea administrativă ajunge în Parlament. Deputatul Tudor Benga a depus un proiect care stabilește 12 județe, praguri de 10.000 de locuitori pentru orașe și 5.000 pentru comune CITEȘTE ȘI Reorganizarea administrativă ajunge în Parlament. Deputatul Tudor Benga a depus un proiect care stabilește 12 județe, praguri de 10.000 de locuitori pentru orașe și 5.000 pentru comune

Comitetul Olimpic Internațional a recomandat ca sportivilor ruși și bieloruși să le fie permisă din nou prezența la competiția internațională cu condiția ca aceștia să nu participe sub steagul Rusiei.

Rusia vrea să își facă propriile Jocuri Olimpice, ca pe vremea URSS

Deocamdată însă nu a fost luată o decizie finală cu privire la participarea lor la Jocurile Olimpice de la Paris. Rusia a denunțat oricum recomandările Comitetului Olimpic ca fiind „excesive” și „discriminatorii”.

Anul trecut Rusia a organizat o competiție pe care a numit-o „Jocurile Solidarității” cu obiectivul de a „consolida legăturile internaționale prietenoase între state”.

„Jocurile Prieteniei” pe care Rusia vrea să le organizeze acum din nou au avut loc pentru prima oară în 1984, când Uniunea Sovietică și alte state din blocul comunist au boicotat Olimpiada de Vară de la Los Angeles.

Flanco va investi peste 20 de milioane de lei în extinderea și modernizarea rețelei de magazine CITEȘTE ȘI Flanco va investi peste 20 de milioane de lei în extinderea și modernizarea rețelei de magazine

În jur de 50 de țări au participat la jocurile organizate de URSS, sportivii sovietici câștigând 126 de medalii de aur, în timp ce cei din Germania de Est s-au situat pe poziția a doua în clasamentul final, cu 50 de medalii de aur.

România în schimb a participat la Jocurile Olimpice organizate în SUA, obținând 20 de medalii de aur, 16 de argint și 17 de bronz, ocupând poziția a 8-a în clasamentul pe medalii al țărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
jocuri